Soygun!..

“Ölüleri bile muayene edip milyonluk ilaç yazmışlar!..”Geçen cuma günü SÖZCÜ’nün bu manşetini okurken, gözümün önüne Hürriyet Gazetesi’nde çalışmaya başladığım 1986 yılında yaptığım ilk haberime atılan manşet geldi:

“Mezar taşlarına bile reçete yazmışlar!..”

★★★

Yolsuzluğu Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Farmakoloji Ana Bilim Dalı Başkanı, değerli bilim insanı Prof. Alaattin Akçasu ortaya çıkarmıştı. Belgelere göre; hastanede görevli bazı sağlık çalışanları, eczanelerle anlaşıp Sosyal Sigortalar Kurumu’nu (SSK) soymak için bir yolsuzluk çarkı kurmuşlardı. Vurgun öylesine gözü kara bir şekilde yapılmıştı ki, çarkı döndürenler çoktan ölmüş kişilerin mezar taşlarına bile reçete yazmaktan çekinmemişlerdi!.. Yüklü miktarda yazılan ilaçlar ve sarf malzemeleri gerçekte eczaneden hiç çıkmamış, çıksa bile kullanılmamış, ama tüketilmiş gibi gösterilerek parası SSK’dan tahsil edilmişti.

Böylece sağlanan duble kazançlar, eczanelerle hastanedeki iş birlikçiler arasında kırışılmıştı!..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Başarılı bir belediye başkanı olmak çok mu zor?.. 06 Nisan 2024 | 110 Okunma AKP iktidarını nasıl bir süreç bekliyor?... 05 Nisan 2024 | 409 Okunma Seçmenlerin iktidara verdiği mesajlar!.. 04 Nisan 2024 | 327 Okunma Bir Trabzonlu’nun gözünden 17 Mart olayları!.. 23 Mart 2024 | 508 Okunma Atatürk’ün dehasını ve büyüklüğünü bir gün herkes kabul edecek!.. 22 Mart 2024 | 162 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar