Sihirli rant tepesi!..

Müjdeler olsun! 7 tepesiyle ünlü İstanbul’a yeni bir tepe daha eklendi! Ama bu tepe, başka tepe! Bu tepenin adı, “Sihirli Rant Tepesi!..’’★★★Hikayesi çok ilginç olan tepe, Fatih Sultan Mehmet...

Müjdeler olsun!
7 tepesiyle ünlü İstanbul’a yeni bir tepe daha eklendi!
Ama bu tepe, başka tepe!
Bu tepenin adı, “Sihirli Rant Tepesi!..’’

★★★

Hikayesi çok ilginç olan tepe, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nün Anadolu Yakası çıkışında, Kavacık Kavşağı olarak bilinen yerde.
Asıl sahibi, Karayolları Genel Müdürlüğü.
Ancak Karayolları, 256 bin metrekareden oluşan altın değerindeki bu arsayı “yol dışı kaldığı ve ihtiyacı olmadığı’’ gerekçesiyle Milli Emlak’a devrediyor!
Yerin sihirli rant tepesine dönüşme süreci de böylece başlıyor.
Ayrıntıya geçmeden önce size buranın görkemini anlatmalıyım.
Gözünüzün önüne Karayolları tarafından Zorlu Holding’e satılan Zincirlikuyu’daki 80 bin metrekarelik dev rezidans ve AVM alanını getirin.
İşte Kavacık’taki arazi, 3 misli daha büyük!

★★★

Milli Emlak’a devir işlemi tamamlanınca, o tarihe kadar imar izni bulunmayan, yani çivi bile çakılamayan bu arsa için, “üst kullanım hakkı’’ ihalesi yapılıyor!
Her ne hikmetse ihaleye sadece bir vakıf giriyor!
Böylece eşsiz değerdeki “gerdanlık” arsa, 1 milyon lira civarında bir bedelle 49 yıllığına bu vakfa kiralanıyor.

★★★

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bir Trabzonlu’nun gözünden 17 Mart olayları!.. 23 Mart 2024 | 505 Okunma Atatürk’ün dehasını ve büyüklüğünü bir gün herkes kabul edecek!.. 22 Mart 2024 | 155 Okunma Merkez Hakem Kurulu Başkanı Ahmet İbanoğlu hakkında görevi suistimal raporu 20 Mart 2024 | 332 Okunma Uzayıp giden ucuz et kuyruklarına bakarken!.. 15 Mart 2024 | 158 Okunma Esenyurt, Kudüs, Mekke, İslam, Gazze ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı!.. 08 Mart 2024 | 103 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar