Sevilen belediye başkanı olmak çok mu zor?..

Yıl; 1979… TRT’nin televizyonda yapım-yönetim bilgilerimi yenilemek için gönderdiği Amerika Birleşik Devletleri’nin Baltimore kentindeyim. Kiminle konuşsam, sözü dönüp dolaştırıp belediye...

Yıl; 1979…
TRT’nin televizyonda yapım-yönetim bilgilerimi yenilemek için gönderdiği Amerika Birleşik Devletleri’nin Baltimore kentindeyim.
Kiminle konuşsam, sözü dönüp dolaştırıp belediye başkanına getiriyor, yere göğe sığdıramadığı gibi herkes ondan övgüyle söz ediyor.
Hatta hiç unutmuyorum; bir yerde yemek yerken sohbete başladığımız bir ailenin en yaşlı üyesi kadın, başkana duyduğu hayranlığı anlatırken şunları söylüyor:
“Bizler belediye başkanımızın bizim için yaşadığına inanıyoruz. O nedenle kendisini çok seviyoruz…”
Bu sözler hafızama mıh gibi yerleşiyor.
“Hemşehrileri için yaşayan belediye başkanı” tanımı aklımdan hiç çıkmıyor!

★★★

Belediye başkanlığı çok değerli, hatta ulvi bir görev.
Düşünsenize… Seçildiğiniz bölgedeki insanların acı tatlı tüm anlarında yanında oluyorsunuz. Gün geliyor, bir çiftin nikahını kıyıyor ve mutluluk dolu olmasını dilediğiniz evliliklerini başlatıyorsunuz. Ama bir başka gün de bu fani alemdeki ömrünü tamamlamış bir hemşehrinizi ebedi yolculuğuna uğurlayıp, geride kalan yakınlarının acılarına ortak oluyorsunuz.
Seçildiğiniz il veya ilçede yaşayanların hayatlarını kolaylaştıracak düzenlemeler yapıyor, gençlere spor imkanları, yaşlılara huzur dolu mekanlar sağlıyor, yemyeşil parklar sunuyor ve bu çabaları sürdürürken de halkın parasını namusunuz gibi koruyor, asla eş, dost, ahbap ve yandaş ayrımına yönelmiyor, kamu kaynaklarını arazi ve yapı yağması peşinde koşan rant çetelerine peşkeş çekmiyor, ihaleleri hakedene veriyorsunuz!..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Başarılı bir belediye başkanı olmak çok mu zor?.. 06 Nisan 2024 | 110 Okunma AKP iktidarını nasıl bir süreç bekliyor?... 05 Nisan 2024 | 409 Okunma Seçmenlerin iktidara verdiği mesajlar!.. 04 Nisan 2024 | 329 Okunma Bir Trabzonlu’nun gözünden 17 Mart olayları!.. 23 Mart 2024 | 510 Okunma Atatürk’ün dehasını ve büyüklüğünü bir gün herkes kabul edecek!.. 22 Mart 2024 | 163 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar