Şellefyan Düzeni!..

Basın şehidi, büyük soruşturmacı gazeteci Uğur Mumcu, devletin kredi, teşvik ve diğer yollarla yandaş zengin etmesine “Şellefyan Düzeni” derdi. Peki düzene adını verdiren Şellefyan kimdi, ne iş...

Basın şehidi, büyük soruşturmacı gazeteci Uğur Mumcu, devletin kredi, teşvik ve diğer yollarla yandaş zengin etmesine “Şellefyan Düzeni” derdi.
Peki düzene adını verdiren Şellefyan kimdi, ne iş yapardı?
Canlı tanık olarak anlatayım:

* * *

Yedeksubay olarak 24 ay süreyle yaptığım vatani görevimi bitirmiş, iş arıyordum.
Üniversitede gazetecilik okurken bana “Bu sınıftan 3 gazeteci çıkacaksa biri mutlaka sen olacaksın” diyen hocam, Milliyet Gazetesi’nin efsanevi Genel Yayın Yönetmeni -basın şehidi- Abdi İpekçi kadro şişkinliği nedeniyle olumsuz cevap verince, iş aramaya koyuldum.
Sınavları kazanarak Etibank’ın İstanbul’daki Bankacılık İstihbarat Müdürlüğü’nde çalışmaya başladım.
Yöneticilerimin hepsi dürüst ve namuslu insanlardı. Genel Müdürlük kademesindekiler de öyle…
Yetim hakkının bulunduğu kredilerin lâyık olanlara verilmesi ve kuruşuna zarar gelmemesi için tüm güçleriyle uğraşırlardı.
Günün birinde müdürüm merhum Aydın Şarman odasına çağırdı. Çok sıkıntılıydı.
İlk sorusu “Mıgırdıç Şellefyan’ı tanıyor musun?” oldu.
Gazetelerden okuduğum kadarıyla, “Arkasını dönemin siyasi iktidarına ve yandaş Tercüman Gazetesi’ne dayamış üçkâğıtçı biri olarak tanıdığımı ve piyasada da iyi bilinmediğini” söyledim.
“Çok doğru. Şimdi bu adam bizim bankadan da yüklü bir kredi istiyor. Genel Müdürlük direniyor ama siyasi baskı dayanılmaz boyutta. Bu adamın ipliğini pazara çıkaracak araştırmayı yapma görevini sana veriyorum. Yazacağın raporla belki krediyi durdurabiliriz…”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Başarılı bir belediye başkanı olmak çok mu zor?.. 06 Nisan 2024 | 110 Okunma AKP iktidarını nasıl bir süreç bekliyor?... 05 Nisan 2024 | 409 Okunma Seçmenlerin iktidara verdiği mesajlar!.. 04 Nisan 2024 | 329 Okunma Bir Trabzonlu’nun gözünden 17 Mart olayları!.. 23 Mart 2024 | 510 Okunma Atatürk’ün dehasını ve büyüklüğünü bir gün herkes kabul edecek!.. 22 Mart 2024 | 163 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar