Sanki İstanbul’da değil de, Yunanistan’da seçim yapılıyor!..

Sizin de dikkatinizi çekmiştir. Yunanistan’daki seçimlerde bile “Yunan” sözcüğü, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimindeki kadar çok kullanılmamıştır....

Kendini bilmezin biri çıkıp, Ekrem İmamoğlu’nun şahsında Karadenizli yurttaşlarımız için “Yunan” imasında bulunsa, meczup der geçeriz. Ya da günümüzün hukuk uygulaması kapsamında bir sonuç alınamayacağını bilmemize karşın, savcılığa suç duyurusunda bulunuruz.
Ama “Yunan” sözcüğünü sakız haline getirip, ucunun nereye varacağını göremeden çiğneyip uzatanlar, iktidarın önemli isimleri olunca durum değişiyor.
Çünkü biri çıkıp “Yunanistan CHP’nin İstanbul adayını destekliyor” diyor. Diğeri bu kadarını yetersiz bularak vitesi yükseltmekte sakınca görmüyor ve tüm Karadeniz’de infial yaratacak hadsiz laflar edebiliyor.

★★★

Üstelik bunları, Kardak kahramanlarının heykellerini dikecekleri yerde, onların ve Doğu Akdeniz’in en güçlü donanmasında görev yapan yurtsever subayların FETÖ tarafından zindana tıkılmalarına seyirci kalan, Yunanistan’a Cumhuriyet tarihinde eşi görülmedik kıyaklar yapan, Ege’de, mülkiyeti tartışmalı ada ve adacıkların işgaline göz yuman, Akdeniz’deki doğalgaz kaynaklarının Kıbrıs Rum Kesimi ve Yunanistan’ın da aralarında bulunduğu paydaşlar tarafından yağmalanmasına seyirci kalan bir iktidarın mensupları söylüyor!..

★★★

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Başarılı bir belediye başkanı olmak çok mu zor?.. 06 Nisan 2024 | 110 Okunma AKP iktidarını nasıl bir süreç bekliyor?... 05 Nisan 2024 | 406 Okunma Seçmenlerin iktidara verdiği mesajlar!.. 04 Nisan 2024 | 327 Okunma Bir Trabzonlu’nun gözünden 17 Mart olayları!.. 23 Mart 2024 | 507 Okunma Atatürk’ün dehasını ve büyüklüğünü bir gün herkes kabul edecek!.. 22 Mart 2024 | 162 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar