Prof. Celal Şengör’den çok önemli İstanbul depremi uyarıları!..

Dünyaca saygın bilim insanımız, Jeoloji Profesörü dostum Celal Şengör’den, beklenen Büyük İstanbul Depremi konusunda, çok önemli bir mektup aldım.İlk kez okuyacağınız çarpıcı bilgiler...

Dünyaca saygın bilim insanımız, Jeoloji Profesörü dostum Celal Şengör’den, beklenen Büyük İstanbul Depremi konusunda, çok önemli bir mektup aldım.

İlk kez okuyacağınız çarpıcı bilgiler ve uyarılarla dolu mektubu aynen yayımlıyorum:

Sevgili Uğur Ağabeyciğim,

Birkaç gündür yayımladığın deprem yazıları, sana bir mektup yazma ihtiyacını uyandırdı bende.

Malum, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Fuat Oktay Bey geçenlerde İstanbul’un depreme ne kadar hazır olduğunu anlatmıştı. Dün de Habertürk’te Kübra Par’ın sorularını ‘cevaplayan’ Tevfik Göksu Bey’in söylediklerini duyunca gerçekten hayretler içinde kaldım. Meselâ, Tevfik Bey, İstanbul’da 2000 küsur toplanma alanı olduğunu söyledi. Halbuki Sayın Cumhurbaşkanımız bu sayıyı 10.000 olarak vermişti! Onu acaba Tevfik Bey duymamış mıydı? Son depremden alnımızın akıyla çıktık derken, acaba, yıkılan binaları, taşınan fakülteleri, kesilen telefon muhaberesini Tevfik Bey hiçbir yerde okumamış, hiçbir televizyonda seyretmemiş miydi? Galiba bütün derdi Sayın Ekrem İmamoğlu’na yüklenmekti.

El insaf! 16 milyonun hayatı, milyarlarca dolar ve dünyanın en büyük kültür hazinelerinden biri tehdit altındayken, konuşacak şey mi bulamadılar?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Başarılı bir belediye başkanı olmak çok mu zor?.. 06 Nisan 2024 | 110 Okunma AKP iktidarını nasıl bir süreç bekliyor?... 05 Nisan 2024 | 409 Okunma Seçmenlerin iktidara verdiği mesajlar!.. 04 Nisan 2024 | 329 Okunma Bir Trabzonlu’nun gözünden 17 Mart olayları!.. 23 Mart 2024 | 508 Okunma Atatürk’ün dehasını ve büyüklüğünü bir gün herkes kabul edecek!.. 22 Mart 2024 | 162 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar