Para verip, ölümcül hastalık ithal ediyoruz!..

Şarbon nedeniyle karantina altına alınan Silivri’nin Çanta Mahallesi (Köyü) var ya, çocukluğumun yaz tatilleri, genellikle bu köye 5-6 kilometre uzaklıktaki Akören’de geçerdi. Yaz ayları, Silivri’nin bereketli...

Şarbon nedeniyle karantina altına alınan Silivrinin Çanta Mahallesi (Köyü) var ya, çocukluğumun yaz tatilleri, genellikle bu köye 5-6 kilometre uzaklıktaki Akören’de geçerdi.
Yaz ayları, Silivri’nin bereketli topraklarında tarımla uğraşan köylüler için hasat ve bolluk anlamına gelirdi. Buğday başta olmak üzere ayçiçeği, arpa, yulaf, mısır, kavun-karpuz ve şeker pancarı en çok ekilen ürünlerdi.
Topraklar öylesine verimliydi ki, ne ekilirse biter, örneğin şeker pancarının her biri 2-3 kilo çekerdi. Harmanlarda saman balyalarının istiflendiği yerler uzaktan tepecikleri andırırdı.

★★★

Her şey çocuklar gibi saf ve temizdi. Doğa kirlenmemiş, tohumların genetiğine el sürülmemişti. Örneğin, köyün karşı mahallesinde fırına ekmek atıldığında, yaklaşık 700-800 metre ötedeki bizim mahalleye mis gibi ekmek kokusu gelirdi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Başarılı bir belediye başkanı olmak çok mu zor?.. 06 Nisan 2024 | 110 Okunma AKP iktidarını nasıl bir süreç bekliyor?... 05 Nisan 2024 | 409 Okunma Seçmenlerin iktidara verdiği mesajlar!.. 04 Nisan 2024 | 329 Okunma Bir Trabzonlu’nun gözünden 17 Mart olayları!.. 23 Mart 2024 | 508 Okunma Atatürk’ün dehasını ve büyüklüğünü bir gün herkes kabul edecek!.. 22 Mart 2024 | 162 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar