Organize yağma!..

Gelecekte AKP dönemini yazacak tarihçilerin önemli inceleme konularından birini, hiç kuşkusuz özelleştirmeler oluşturacak. Zira bu iktidar, Cumhuriyet’in kuruluşundan başlayarak, binbir güçlük içinde...

Gelecekte AKP dönemini yazacak tarihçilerin önemli inceleme konularından birini, hiç kuşkusuz özelleştirmeler oluşturacak. Zira bu iktidar, Cumhuriyet’in kuruluşundan başlayarak, binbir güçlük içinde üretime geçirilen yüzlerce fabrika ve işletmeyi 20 yılda 63 milyar dolara yandaşlara sattı. Bu da yetmedi, kıyıda köşede kalmış ve tüyü bitmemiş yetim hakkı bulunan doğal zenginliklere göz dikti.

CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, “organize yağma” olarak tanımladığı yeni süreci bakın nasıl anlatıyor:

★★★

Arazi yağmaları çok geniş. Ancak burada nokta atışı yapıyor ve İstanbul’daki AKP’li Başakşehir Belediyesi’ni ele alıyorum:

“Belediye, 1 milyar lirayı bulan borca batmış durumda. Son yıllarda sürekli arsa satıyor. Ancak bu çabası, açığı kapatmaya yetmiyor.

★★★

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Başarılı bir belediye başkanı olmak çok mu zor?.. 06 Nisan 2024 | 110 Okunma AKP iktidarını nasıl bir süreç bekliyor?... 05 Nisan 2024 | 409 Okunma Seçmenlerin iktidara verdiği mesajlar!.. 04 Nisan 2024 | 329 Okunma Bir Trabzonlu’nun gözünden 17 Mart olayları!.. 23 Mart 2024 | 510 Okunma Atatürk’ün dehasını ve büyüklüğünü bir gün herkes kabul edecek!.. 22 Mart 2024 | 163 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar