“Nuh’un Gemisi”nin cep telefonuyla çekilmiş fotoğrafları!..

Evrensel kabul gören gazetecilik ilkelerinden biri “Felaket haberleri verilirken abartıdan kaçınılması” gerektiğidir. Çünkü sel, deprem, tufan, heyelan gibi doğal afetler, izleyicileri üzüp, gerginlik ve endişeye...

Evrensel kabul gören gazetecilik ilkelerinden biri “Felaket haberleri verilirken abartıdan kaçınılması” gerektiğidir.
Çünkü sel, deprem, tufan, heyelan gibi doğal afetler, izleyicileri üzüp, gerginlik ve endişeye sebep olabilecek, hatta paniğe sürükleyecek her türlü ögeyi barındırır.
Gazetecilik öğrenimi gördüğümüz sırada, ABD’nin California Üniversitesi’nden konuk hoca olarak gelen Prof. Charles Hulton, bu çok önemli kuralın çiğnenmesi halinde yaşanabilecekleri çarpıcı bir örnekle anlatmıştı:
Eyaletlerin birinde sel felaketi oluyor. Durum öylesine vahim ki, elektrikler kesiliyor, telefon hatları arızalanıyor ve medya başkenti New-York’la bağlantı kopuyor. Afet ekiplerinin büyük çabası sonucunda iletişim sağlanınca, acemi ve heyecanlı muhabir, New-York’taki deneyimli editöre bölgeden ilk haberi geçmeye başlıyor:
“Ortaya çıkan görüntü öylesine vahim, öylesine acıklı ki, binlerce kişinin evsiz kaldığı, çok sayıda insanın sel sularına kapılarak yaşamını yitirdiği bu dayanılması zor tablo karşısında Tanrı sanki karşıdaki tepelere oturmuş, üzüntüsünden ağlıyor!..”
Acemi muhabirin abartısına dayanamayan editör hemen müdahale ediyor:
“Oğlum konuşmayı bırak da, hazır Tanrı’yı görmüşken bir fotoğrafını çek gönder, onu basalım!..” * * * Sanırım sözü nereye getireceğimi anladınız.
Nuh Tufanı’na ve Hazreti Nuh’un tufan sırasında oğlunu cep telefonundan aradığını öne süren ve iddialarını bilimsel olarak kanıtlayacağını söyleyen İstanbul Üniversitesi, Deniz Bilimleri ve İşletmeciliği Enstitüsü Öğretim Üyelerinden Yavuz Örnek’e…
Yardımcı Doçent Dr. Örnek “İddialarımı kanıtlayacağım” dediğine göre, elinde belge var demektir.
Zira bilim insanı dediğin belgesiz, kanıtsız konuşmaz!
O halde bu belgeler neler olabilir?
Sorunun cevabını buldum sanırım.
Hazreti Nuh ve oğlunun cep telefonuyla çekilmiş fotoğrafları!.. * * * Gülmey...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Başarılı bir belediye başkanı olmak çok mu zor?.. 06 Nisan 2024 | 110 Okunma AKP iktidarını nasıl bir süreç bekliyor?... 05 Nisan 2024 | 409 Okunma Seçmenlerin iktidara verdiği mesajlar!.. 04 Nisan 2024 | 329 Okunma Bir Trabzonlu’nun gözünden 17 Mart olayları!.. 23 Mart 2024 | 510 Okunma Atatürk’ün dehasını ve büyüklüğünü bir gün herkes kabul edecek!.. 22 Mart 2024 | 163 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar