Mustafa Kemal’in askerleriyiz diyenler karamsar olamazlar!..

Önceki gün, değerli deniz ressamı dostum Mustafa Günen ile sohbet ederken Odatv’ye, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu arasında...

Önceki gün, değerli deniz ressamı dostum Mustafa Günen ile sohbet ederken Odatv’ye, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu arasında kavga olduğu haberi düştü.

Haberi okuduktan sonra ikimiz de aynı anda -sanki sözleşmiş gibi- şu yorumu yaptık:

“Cumhuriyet tarihinin en kritik seçimine doğru giderken muhalefeti, özellikle “Altılı Masa”ya lokomotiflik yapan CHP’yi bekleyen en büyük tehlike, kendi içinde birlik ve bütünlüğün bulunmadığı algısının seçmende oluşmasıdır!..”

★★★

Sözlerimizi açayım:

Hayvan ve insan toplulukları bir araya geldiklerinde içgüdüsel olarak bir önderin otoritesi altına girerler. Zira kitleler baskıyı sever, güce, kuvvete saygı duyarlar. Kitlelerin yönelimleri daima baskıcı kurallardan yanadır. Kitle için liderin çok büyük bir gücü olması önemli değildir. Önemli olan, insanların onun bu güce sahip olduğuna inanmasıdır!..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Başarılı bir belediye başkanı olmak çok mu zor?.. 06 Nisan 2024 | 110 Okunma AKP iktidarını nasıl bir süreç bekliyor?... 05 Nisan 2024 | 409 Okunma Seçmenlerin iktidara verdiği mesajlar!.. 04 Nisan 2024 | 329 Okunma Bir Trabzonlu’nun gözünden 17 Mart olayları!.. 23 Mart 2024 | 510 Okunma Atatürk’ün dehasını ve büyüklüğünü bir gün herkes kabul edecek!.. 22 Mart 2024 | 163 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar