Müjdat Gezen’in harikulade rüyası!..

Bursa merkezdeki Nilüfer İlçesi’nin CHP’li yeni Belediye Başkanı Turgay Erdem, “Müjdat Gezen Kültür Evi”nin adının değiştirilerek, Bursa Barosu ile ortaklaşa kullanılacağını açıklamış.

Haberi okurken içim cız etti!..
Çünkü o kültür evi, harikulade bir sanat rüyasının, kabusa dönüşünün öyküsüdür!..

★★★

Anlatayım:
Tiyatromuzun duayenlerinden, büyük mizah ustası Müjdat Gezen, kendisine gelen yoğun talepleri karşılıksız bırakmamak için, Kadıköy-Ziverbey’deki Müjdat Gezen Sanat Merkezi’nin (MSM) bir benzerini Bursa’da kurmaya karar verdi.
Bu amaçla Nilüfer’i kültür, sanat, spor ve eğitim kenti haline getirmek için uğraşan dönemin Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ile görüştü. Bozbey’in projeye ilgiyle yaklaşıp arsa vermesi üzerine kolları sıvadı. İstanbul’daki tiyatrosunun bulunduğu binadaki bir taşınmazı yok pahasına sattı, yetmedi bankalardan kredi çekti ve yaklaşık 5 milyon lira harcayarak muhteşem bir bina inşa etti.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Başarılı bir belediye başkanı olmak çok mu zor?.. 06 Nisan 2024 | 110 Okunma AKP iktidarını nasıl bir süreç bekliyor?... 05 Nisan 2024 | 409 Okunma Seçmenlerin iktidara verdiği mesajlar!.. 04 Nisan 2024 | 327 Okunma Bir Trabzonlu’nun gözünden 17 Mart olayları!.. 23 Mart 2024 | 508 Okunma Atatürk’ün dehasını ve büyüklüğünü bir gün herkes kabul edecek!.. 22 Mart 2024 | 162 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar