Muharrem İnce ve Abdüllatif Şener!..

Türkiye, bu yıl içinde dış borç ödemek ve ihtiyacı karşılamak için 240 milyar dolar bulmak zorunda. Açıkçası çok sıkıntılı bir döneme girdik. Bunun tek nedeni var; AKP...

Türkiye, bu yıl içinde dış borç ödemek ve ihtiyacı karşılamak için 240 milyar dolar bulmak zorunda. Açıkçası çok sıkıntılı bir döneme girdik.
Bunun tek nedeni var; AKP iktidarının yanlış politikalar uygulaması ve tüm iyi niyetli eleştirilere kulak tıkayarak yanlışlarda ısrar etmesi. Hatta dürüstçe uyarıda bulunanları bile cezalandırması!..
Ayrıca ülkenin kıt kaynaklarını har vurup harman savurması…
Peki bundan sonra neler yaşanacak?
Hiç kuşkunuz olmasın ki “IMF”ye (Uluslararası Para Fonu) borç verdik” şeklindeki gerçek dışı beyanlar ve “Büyümede dünya birincisiyiz” gibi çarpıtmalar bir yana bırakılacak ve borç almak için IMF’nin kapısı çalınacak!..
Yazın bir kenara, seçimleri kim kazanırsa kazansın, başka çıkış yolu kalmayacak!
IMF de borç para vermek için “kemer sıkmayı” dayatacak.
Yani, önümüzdeki bir-iki yıl özellikle orta ve dar gelirli yurttaşlarımız için çok sıkıntılı geçecek. Bu gerçeğe hazır olmalıyız!..

* * *

Böylesine kritik dönemlerde toplumların en büyük ihtiyacı birikimli, dürüst kişiliğe sahip olmasının yanı sıra, gerçekleri halkına söylemekten çekinmeyen, içine sürüklenilen darboğazdan ülkesini bir an önce çıkarabilmek için geceli gündüzlü çalışacağından ve bunları yaparken de tüyü bitmemiş yetimin kör kuruşuna sahip çıkacağından hiç kuşku duyulmayan siyasetçilerin varlığıdır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Borç rekortmeni belediye belli oldu 25 Nisan 2024 | 3.222 Okunma Başarılı bir belediye başkanı olmak çok mu zor?.. 06 Nisan 2024 | 110 Okunma AKP iktidarını nasıl bir süreç bekliyor?... 05 Nisan 2024 | 412 Okunma Seçmenlerin iktidara verdiği mesajlar!.. 04 Nisan 2024 | 329 Okunma Bir Trabzonlu’nun gözünden 17 Mart olayları!.. 23 Mart 2024 | 511 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar