MORFİN (ÇANAKKALE SAVAŞINI KAZANDIĞIMIZ AN)

Değerli araştırmacı-yazar ve oyuncu Sunay Akın, “Aslanlı Yol” kitabında okurken insanın gözlerini yaşartan çok çarpıcı tarihi gerçekleri anlatır.İşte onlardan...

Değerli araştırmacı-yazar ve oyuncu Sunay Akın, “Aslanlı Yol” kitabında okurken insanın gözlerini yaşartan çok çarpıcı tarihi gerçekleri anlatır.

İşte onlardan biri:

★★★

Çanakkale’ye işgal için gelen düşman gemilerindeki gözcüler, siperlerimizden iki bine yakın top namlusunun kendilerine döndüğünü tespit ederler.

Oysa bunların yarısından fazlası, top namlusu görünümü verilmiş soba borularıdır!

Hedef şaşırtmak için siperlerimize koyduğumuz yalancı topların arasında, her biri vatan sevgisiyle dolu, işgal güçlerine “Çanakkale Geçilmez” dedirtmeye kararlı, gerçek yürekler vardır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Başarılı bir belediye başkanı olmak çok mu zor?.. 06 Nisan 2024 | 110 Okunma AKP iktidarını nasıl bir süreç bekliyor?... 05 Nisan 2024 | 409 Okunma Seçmenlerin iktidara verdiği mesajlar!.. 04 Nisan 2024 | 329 Okunma Bir Trabzonlu’nun gözünden 17 Mart olayları!.. 23 Mart 2024 | 510 Okunma Atatürk’ün dehasını ve büyüklüğünü bir gün herkes kabul edecek!.. 22 Mart 2024 | 163 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar