Milli Eğitim Bakanı’na önerim var!..

Milli Eğitim Bakanı Prof.Dr.Ziya Selçuk umut verici açıklamalar yaptı, reform sinyalleri verdi ve laik eğitimin vazgeçilmezliğini vurgulayarak milli bayramları müfredata aldırdı ya, hemen saldırılar başladı....

Milli Eğitim Bakanı Prof.Dr.Ziya Selçuk umut verici açıklamalar yaptı, reform sinyalleri verdi ve laik eğitimin vazgeçilmezliğini vurgulayarak milli bayramları müfredata aldırdı ya, hemen saldırılar başladı.
Hatta bir yandaş kalem “Atatürkçülük mü, aman sakın ha” diyerek tehdit kokan uyarıda bile bulundu!
Ancak eğitimdeki çöküşün ülkemizi hızla sefiller ligine sürüklediğinin farkında olan ve bunun acilen  tersine çevrilmesi gerektiğini bilen Prof. Selçuk, aksi yönde başlatılan çabalara karşın, radikal dönüşümler yapmaya kararlı görünüyor.
Bu amaçla iktidara muhalif bile olsa fikirlerine değer verdiği uzmanlarla, sendikacılarla görüşüyor ve fikir alış verişinde bulunuyor.

★★★

Bu bağlamda belirteceğim öneriyi açıklamadan önce sizi Vefa Lisesi’ne kaydımı yaptırdığım ilk günlere götürmek istiyorum.
1872’de kurulan okulumun köklü bir eğitim çınarı olduğunu biliyordum ama bilim, sanat, kültür, devlet adamlığı ve spor gibi alanlarda büyük başarılara imza atmış hangi değerli isimlerin bu yuvadan mezun oldukları konusunda bilgi sahibi değildim.
Bunun üzerine araştırmaya başladım. Önce okulda bizden sınıfça büyüklere sordum. Bilgilerinin birkaç şarkıcı ve futbolcu ismiyle sınırlı olduğunu anlayınca, karlı bir kış günü Beyazıt’taki devlet kütüphanesine kapanıp saatler süren bir tarama yaptım.
Belgeleri okudukça şaşırıyordum.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Borç rekortmeni belediye belli oldu 25 Nisan 2024 | 3.257 Okunma Başarılı bir belediye başkanı olmak çok mu zor?.. 06 Nisan 2024 | 110 Okunma AKP iktidarını nasıl bir süreç bekliyor?... 05 Nisan 2024 | 412 Okunma Seçmenlerin iktidara verdiği mesajlar!.. 04 Nisan 2024 | 329 Okunma Bir Trabzonlu’nun gözünden 17 Mart olayları!.. 23 Mart 2024 | 511 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar