Merdiven altı ekonomi modeli!..

Genç kuşağın yıldızı parlayan ekonomistlerinden Selçuk Geçer’in Youtube kanalında Doğru Parti’nin Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, gazeteci-ekonomist Meriç Köyatası ile...

Genç kuşağın yıldızı parlayan ekonomistlerinden Selçuk Geçer'in Youtube kanalında Doğru Parti'nin Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, gazeteci-ekonomist Meriç Köyatası ile yaptığı sohbet çok etkileyiciydi.

Bilgi dolu sohbetten sizin de yararlanabilmeniz için, aldığım bazı notları özetleyerek aktarmak istiyorum:

SELÇUK GEÇER (SG): TUİK enflasyonu yüzde 36 olarak açıkladı. ENA Grup yüzde 82 üstü. Yine TUİK'in üretici enflasyonu, yüzde 80… Üretici ile tüketici arasında 46 puan fark oluşmuş durumda. Ben Twitterde bir anket yaptım. 48 bin 982 kişi oy kullanmış. Yüzde 97 oranında ENAG'ı doğrulamış takipçiler… Size göre hangi enflasyon doğru?

TUİK'İN YÜZDE 36'LIK TÜKETİCİ ENFLASYONU GERÇEĞİ YANSITMIYOR

MERİÇ KÖYATASI (MK): Toplumdaki doğru kanaati göstermesi bakımından 49 bin katılım önemli… Yüzde 97 doğruyu ifade ediyor. Çünkü onlar çarşıyı pazarı dolaşıyor. Yüzde 3'lük kesime gelince, onlar enflasyondan pek etkilenmiyor. Yüzde 3 de kendi payınca haklı. Çünkü Türkiye'de nüfusun çok düşük bir kısmı milli gelirden büyük pay alıyor. Bu yüzde 3 de o kesimden olsa gerek. Üretici fiyatları ile tüketici fiyatları arasında bu kadar büyük fark birkaç ay devam etse, bunu mantıklı karşılayabiliriz. Birkaç ay geçer ve üreticiler, tüccar, bu yüksek maliyetleri tüketici fiyatlarına yansıtır. Üretici enflasyonu ile tüketici enflasyonu birbirine yakın seviyede gider. .

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Başarılı bir belediye başkanı olmak çok mu zor?.. 06 Nisan 2024 | 110 Okunma AKP iktidarını nasıl bir süreç bekliyor?... 05 Nisan 2024 | 409 Okunma Seçmenlerin iktidara verdiği mesajlar!.. 04 Nisan 2024 | 327 Okunma Bir Trabzonlu’nun gözünden 17 Mart olayları!.. 23 Mart 2024 | 508 Okunma Atatürk’ün dehasını ve büyüklüğünü bir gün herkes kabul edecek!.. 22 Mart 2024 | 162 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar