Matruşka ekonomisi!..

Halk Arenası için diyar diyar dolaşıyoruz. Bazı sabahlar gözümü açtığımda kendime soruyorum: Neredeyim? Hangi kentte ya da ilçedeyim? Niğde, Çorlu, Merzifon?..* * *Gittiğimiz yörelerde tarım...

Halk Arenası için diyar diyar dolaşıyoruz.
Bazı sabahlar gözümü açtığımda kendime soruyorum:
Neredeyim?
Hangi kentte ya da ilçedeyim?
Niğde, Çorlu, Merzifon?..

* * *

Gittiğimiz yörelerde tarım bitmiş, üretici ne yapacağını, ne ekeceğini şaşırmış durumda.
Trakya’nın bereketli toprakları, köylünün ipotek borçları nedeniyle ya bankaların eline geçmiş, ya da birkaç büyük iş adamı tarafından yok pahasına kapatılmış.
Kahveler günün her saatinde dolu.
Hele motorine ve tarım girdilerine gelen ağır zamlardan sonra ağızları bıçak açmıyor.
Bazıları üründen sağladığı parayla maliyeti bile karşılayamadığı için tarlalarını ekmekten vazgeçiyor, ya da boş durmamak ve kendi ihtiyaçlarını karşılamak için ekip biçiyor.
Çaylar veresiye içiliyor.
Çay ocağının yan tarafına asılan veresiye listeleri her geçen gün biraz daha uzuyor.
Kimi köylerde veresiye çay borcunu ödeyemediği için aylardır kahveye uğrayamayanların evlerine adam gönderilip tebligat çıkarılıyor!..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bir Trabzonlu’nun gözünden 17 Mart olayları!.. 23 Mart 2024 | 505 Okunma Atatürk’ün dehasını ve büyüklüğünü bir gün herkes kabul edecek!.. 22 Mart 2024 | 155 Okunma Merkez Hakem Kurulu Başkanı Ahmet İbanoğlu hakkında görevi suistimal raporu 20 Mart 2024 | 332 Okunma Uzayıp giden ucuz et kuyruklarına bakarken!.. 15 Mart 2024 | 158 Okunma Esenyurt, Kudüs, Mekke, İslam, Gazze ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı!.. 08 Mart 2024 | 103 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar