Makam aracı!..

Geçenlerde İstanbul’un çevre yollarından birinde hız limitine uyarak ve sağdaki ikinci şeritten gidiyorum. Birden siren sesleriyle irkildim. Aracımın tüm aynalarında mavi kırmızı çakarlar yanıp...

Geçenlerde İstanbul’un çevre yollarından birinde hız limitine uyarak ve sağdaki ikinci şeritten gidiyorum.
Birden siren sesleriyle irkildim. Aracımın tüm aynalarında mavi kırmızı çakarlar yanıp sönüyor, megafonlardan sağa kaçın, sağa kaçın diye anonslar yapılıyordu. Koruma araçları seyir halindekilerin üzerine hışımla giderek yolu açıyordu. Korku ve telaşla en sağa kaçarken bariyerler çarpmama ramak kalmıştı. Hangi çok önemli kişinin, hangi çok acil işe yetiştirildiğini anlayabilmek için, ok gibi gelip geçenlere dikkatlice baktım. Ama bitmek bilmeyen upuzun konvoy arasında kim olduğunu göremedim. Hemen yanımdaki arabanın direksiyonundaki kişi meraklandığımı anlamış olmalı ki, camı açıp seslendi:
“Bakan abi, bakan… Çiçeği burnundaki bakanlardan biri!..”
Ben diyeyim 30, siz deyin 35 araçtan oluşan konvoy, trafiği yara yara, rüzgar gibi geçip gitti…

* * *

Tekrar şeridime dönerken, 2014 yılında Almanya’nın Köln kentinde tanık olduğum bir olayı hatırladım.
Büyük din alimi merhum Profesör Yaşar Nuri Öztürk ve o günün İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel (CHP İzmir Milletvekili) ile sosyal demokrat dostumuz Erdal Tekin’in bir Türk lokantasında organize ettiği kahvaltıdayız.
Kahvaltının konuşmacı konuklarından biri de, Köln Büyükşehir Belediye Başkanı Jürgen Roters…
Hukukçu Roters, uzun yıllar Kuzey Ren Vestfalya (KRV) Eyaleti İçişleri Bakanlığı’nda bürokrat olarak çalışmış.
Daha sonra 6 yıl süreyle Köln-Leverkusen Emniyet Müdürlüğü görevinde bulunmuş.
Ardından Köln, Bonn, Aaachen ve Sieburg şehirlerinden oluşan bölgenin valiliğine getirilmiş.
Tüm görevleri sırasında sergilediği hukuka bağlı ve insan haklarına saygılı tutumu nedeniyle 2009 yılı seçimlerinde Sosyal Demokrat Parti’den (SPD) Köln Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday gösterilmiş.
Seçimleri büyük başarıyla, yüzde 54 oranında oy alarak kazanmış.
Bölgede yaşayan Türkler’den de güçlü destek almış…

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Başarılı bir belediye başkanı olmak çok mu zor?.. 06 Nisan 2024 | 110 Okunma AKP iktidarını nasıl bir süreç bekliyor?... 05 Nisan 2024 | 409 Okunma Seçmenlerin iktidara verdiği mesajlar!.. 04 Nisan 2024 | 329 Okunma Bir Trabzonlu’nun gözünden 17 Mart olayları!.. 23 Mart 2024 | 508 Okunma Atatürk’ün dehasını ve büyüklüğünü bir gün herkes kabul edecek!.. 22 Mart 2024 | 162 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar