Kurtuluş Savaşı’nı kimler kaybetti?

Dini bayramlarımız küskünlerin barıştığı, her nasılsa kopmuş dostluk bağlarının özürler dilenerek onarıldığı, en sert kişiliklerin bile kalp kırmaktan kaçındığı...

Dini bayramlarımız küskünlerin barıştığı, her nasılsa kopmuş dostluk bağlarının özürler dilenerek onarıldığı, en sert kişiliklerin bile kalp kırmaktan kaçındığı, sevgi ve saygının davranışlara egemen olduğu, kendisini yapayalnız ve çaresiz hissedenlerin aranıp sorulduğu, sıcak kucaklaşmaların günler boyu sürüp gittiği, umutsuzların umuda kavuştuğu, hatta mucizelerin bile mümkün olduğu eşsiz günlerdir.
Daha doğrusu günlerdi!..
Ayrıştırma ve kutuplaştırma çabaları, ne yazık ki insanlarımızı bayramlarda bile kucaklaşamayacak, hatta siyasi görüş farklılıkları nedeniyle bir arada kardeşçe yaşayamayacak hale getirmiş durumda.
Bakıyorum da, kin ve öfke seline kapılanları yapacağı telkinlerle sükunet ve dostluk limanına çekip sakinleştirmesi, hatta pişmanlık duymalarını sağlaması gereken bazı din adamları, en yüce değerlerimize saldırının adresi olabiliyorlar!..

★★★

Örneğin Kuvayı Milliyecilerin kahramanlık destanı yazdığı, Antep savunması kahramanı Şahin Bey’in adını taşıyan ilçedeki İyinacar Camii’nin imamı, Bayram namazındaki vaazında “İnönü’de, Sakarya’da şöyle zafer kazanmışız, böyle zafer kazanmışız hepsi yalan” diyebiliyor!..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Başarılı bir belediye başkanı olmak çok mu zor?.. 06 Nisan 2024 | 110 Okunma AKP iktidarını nasıl bir süreç bekliyor?... 05 Nisan 2024 | 409 Okunma Seçmenlerin iktidara verdiği mesajlar!.. 04 Nisan 2024 | 329 Okunma Bir Trabzonlu’nun gözünden 17 Mart olayları!.. 23 Mart 2024 | 510 Okunma Atatürk’ün dehasını ve büyüklüğünü bir gün herkes kabul edecek!.. 22 Mart 2024 | 163 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar