Kulaçların efendisi!..

Yıllar sonra Müjdat Gezen ve benim mezunları arasında yer alacağımız Karagümrük Ortaokulu'nun başarılı öğrencilerindendi.Bir gün ders arasında okulun müdürü çağırdı. “Acaba...

Yıllar sonra Müjdat Gezen ve benim mezunları arasında yer alacağımız Karagümrük Ortaokulu'nun başarılı öğrencilerindendi.
Bir gün ders arasında okulun müdürü çağırdı. “Acaba farkına varmadan bir disiplinsizlik mi yaptım” diye düşünerek girdiği odada, müdürle birlikte tüm öğretmenlerin kendisini beklediğini görünce şaşırdı. Ama hepsinin gurur dolu bir yüz ifadesiyle gülümsemeleri içini rahatlatmıştı. Müdür bir zarf uzatıp “Yüksek sesle oku bakalım evladım, öğretmenlerin de duysun” deyince, zarftan çıkardığı mektubu okumaya başladı:
“Ahlakta ve çalışkanlıkta bütün okul arkadaşlarınıza örnek olarak arka arkaya üç yıl iftihar levhalarına ve iftihar kitaplarına girmekle analarınızın, babalarınızın, öğretmenlerinizin ve milletimizin iftiharlarını kazandığınız için bu yıl size en kıymetli bir varlığı emanet etmiş olan“Atatürk'ün Söylev ve Demeçleri”ni armağan ediyorum.
Bu kitapta bugün bütün dünyanın sevip saydığı Devlet ve milletimizin nasıl bir felaketten kurtarıldığını ve ne yüksek bir varlığa sahip kılındığını okuyup öğreneceksiniz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Başarılı bir belediye başkanı olmak çok mu zor?.. 06 Nisan 2024 | 110 Okunma AKP iktidarını nasıl bir süreç bekliyor?... 05 Nisan 2024 | 409 Okunma Seçmenlerin iktidara verdiği mesajlar!.. 04 Nisan 2024 | 329 Okunma Bir Trabzonlu’nun gözünden 17 Mart olayları!.. 23 Mart 2024 | 510 Okunma Atatürk’ün dehasını ve büyüklüğünü bir gün herkes kabul edecek!.. 22 Mart 2024 | 163 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar