Karartma geceleri!..

Yıl 1998, aylardan kasım… Mesut Yılmaz,ANASOL-D olar ak anılan iktidarın Başbakanı… CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ise hükümeti dışarıdan destekliyor… Ekibimle birlikte hem Kanal D Haber Merkezi’ni...

Yıl 1998, aylardan kasım…
Mesut Yılmaz,ANASOL-D olar
ak anılan iktidarın Başbakanı…
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ise hükümeti dışarıdan destekliyor…
Ekibimle birlikte hem Kanal D Haber Merkezi’ni yönetiyor, hem de ARENA’yı hazırlayıp sunuyorum.
ARENA, Perşembe akşamları Levent Kırca-Oya Başar ve arkadaşlarının “Olacak O Kadar” adlı müthiş ilgi toplayan skeç demetiyle peş peşe ekrana geliyor.

★★★

Her şeyin çok güzel gittiği o günlerin birinde, Levent’in iktidardaki ANAP’ın önde gelen isimlerinden Bakan Işılay Saygın’ı karikatürize ettiği bir parodi nedeniyle RTÜK, televizyon tarihinin en ağır cezalarından birini veriyor.
Kanal D’nin gün boyu karartılmasına hükmediliyor.
O güne kadar Kenan Evren başta olmak üzere, merhum Süleyman Demirel, Turgut Özal, Bülent Ecevit ve Mesut Yılmaz gibi dönemin önde gelen siyasilerini hicveden Levent Kırca, tüm programların karartılarak televizyon seyircisinin cezalandırılmasına büyük tepki gösteriyor.
Doğruca Ankara’ya giderek Meclis önünde RTÜK’ün bu faşizan kararını protesto ediyor ve yasanın değiştirilmesi için imza kampanyası başlatıyor.
Meclis’ten beklediği desteği göremeyince, biz yakın dostlarının karşı çıkmasına rağmen, Levent Kırca-Oya Başar Tiyatrosu’nun başarılı oyunlar sahnelediği Dolmabahçe’deki çadırda açlık grevi başlatıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bir Trabzonlu’nun gözünden 17 Mart olayları!.. 23 Mart 2024 | 504 Okunma Atatürk’ün dehasını ve büyüklüğünü bir gün herkes kabul edecek!.. 22 Mart 2024 | 155 Okunma Merkez Hakem Kurulu Başkanı Ahmet İbanoğlu hakkında görevi suistimal raporu 20 Mart 2024 | 332 Okunma Uzayıp giden ucuz et kuyruklarına bakarken!.. 15 Mart 2024 | 156 Okunma Esenyurt, Kudüs, Mekke, İslam, Gazze ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı!.. 08 Mart 2024 | 103 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar