Kahraman savcılıktan FETÖ borsası kurma iddialarına!..

Polis-adliye haberciliğinin usta isimlerinden Tolga Şardan. T-24 haber sitesinde yayımladığı iki yazıyla çok önemli bir soruşturmayı gündeme getirdi.Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) müfettişlerince...

Polis-adliye haberciliğinin usta isimlerinden Tolga Şardan. T-24 haber sitesinde yayımladığı iki yazıyla çok önemli bir soruşturmayı gündeme getirdi.

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) müfettişlerince yürütülen soruşturmada terör suçlarına bakan eski İzmir Başsavcı Vekili Okan Bato’nun, “FETÖ Borsası” olarak tanımlanan oluşum kapsamında FETÖ suçlaması yöneltilen bazı varlıklı kişilerden bir yakını aracılığıyla çıkar sağladığı iddiaları araştırılmış.

Raporun HSK 2. Dairesince yapılan değerlendirilmesi sonucunda Savcı Bato hakkında 2’ye karşı 4 oyla görev yeri değişikliği kararı çıkmış. Bu görüşe katılmayan 2 üye ise meslekten ihraç edilmesi doğrultusunda kanaat belirtmişler.

Müfettişler soruşturma sürecinde birçok kişinin ifadesine başvurmuşlar. Bunlardan biri de savcı Bato’nun görev yeri olan İzmir’de faaliyet gösteren Kavuklar Şirketi’nin ortaklarından Metehan Kavuk.

★★★

İfadesinde şunları söylemiş:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Borç rekortmeni belediye belli oldu 25 Nisan 2024 | 3.382 Okunma Başarılı bir belediye başkanı olmak çok mu zor?.. 06 Nisan 2024 | 110 Okunma AKP iktidarını nasıl bir süreç bekliyor?... 05 Nisan 2024 | 412 Okunma Seçmenlerin iktidara verdiği mesajlar!.. 04 Nisan 2024 | 329 Okunma Bir Trabzonlu’nun gözünden 17 Mart olayları!.. 23 Mart 2024 | 511 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar