İşte Milli Eğitim’de uygulanacak Türk futbolunun kurtuluş reçetesi

İzmir’in şanlı geçmişe sahip kulübü Altınordu’nun “İyi Birey, İyi Vatandaş, İyi Futbolcu” düsturuyla hareket eden başkanı Mehmet Seyit Özkan, geçenlerde Milli Eğitim Bakanı...

İzmir’in şanlı geçmişe sahip kulübü Altınordu’nun “İyi Birey, İyi Vatandaş, İyi Futbolcu” düsturuyla hareket eden başkanı Mehmet Seyit Özkan, geçenlerde Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a bir mektup yazdı. Mektubu özetleyerek alıntılıyorum:
“Sayın Bakanım,
Allah bize çocuk vermedi, ben bunu kendime bir işaret olarak algıladım, 50 yaşımdan sonraki yaşamımı bu toprakların çocuklarına adamaya karar verdim…
Aileden Demir Çelikçiyiz. Tam 30 yıl demir çelik soludum. Maddi ve manevi birikimlerim oldu. Veliliğe ulaşmanın yolu delilikten geçer, deyip hepsini yatırdım. Çok hobim var da en iyi bildiğim futboldu. Bir de bu futbol, herkesin bildiği ama kimsenin yatırım yapmaya yanaşmadığı bir alan!..
2007 yılında kimse ittirmedi, balıklama daldım. Dalış o dalış. Tam 11 yıldır ayağımızda lastik ayakkabı, üzerimizde eşofman, Türkiye-Almanya- Hollanda arasında mekik dokuyoruz.

★★★

(…) Dopdolu 11 yıl geride kaldı, artık kendimi bir öğretmen gibi hissediyorum; yaşam öğretmeni. Türkiye’de “futbol” üretilmiyor, bu konuda herkes aynı düşüncede, ama nedenini soran yok! Neden üretilmiyor? Çünkü çok bileşen var… Millet neresinden tutacağını bilemiyor!
En büyük sorun; “sorumsuz sorumlu” dernek statüsünde yönetilen kulüp yöneticilerinde tabii ki!..
Biri borçlandırıyor kulübü, diğeri çıkıyor; “Ben bu işin altından kalkarım, bırak kulübü! Beceremedin işte, sıra bende” diyor, sonra bir başkası aynı şeyleri söylüyor ve devran böyle dönüyor!..
Sürekli kaynakların israf edilmesine karşın, yerimizde sayıyor, günlük başarılarla avunuyoruz.
Olan da bu ülkenin çocuklarına oluyor!..
Bu konuda tek çare, “kulüpleri yönetenlerin taşın altına ellerini koymalarını  mecbur etmek!..”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bir Trabzonlu’nun gözünden 17 Mart olayları!.. 23 Mart 2024 | 505 Okunma Atatürk’ün dehasını ve büyüklüğünü bir gün herkes kabul edecek!.. 22 Mart 2024 | 155 Okunma Merkez Hakem Kurulu Başkanı Ahmet İbanoğlu hakkında görevi suistimal raporu 20 Mart 2024 | 332 Okunma Uzayıp giden ucuz et kuyruklarına bakarken!.. 15 Mart 2024 | 158 Okunma Esenyurt, Kudüs, Mekke, İslam, Gazze ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı!.. 08 Mart 2024 | 103 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar