İşte bundan sonra Venezuela’da yaşanacaklar!..

Bilmem dikkatinizi çekti mi? Hafta içinde ajanslar, Venezuela’nın Valencia kentindeki uluslararası hava limanında, ABD’nin Miami kentinden getirildikleri tespit edilen silah, mühimmat ve iletişim cihazlarının ele...

Bilmem dikkatinizi çekti mi?
Hafta içinde ajanslar, Venezuela’nın Valencia kentindeki uluslararası hava limanında, ABD’nin Miami kentinden getirildikleri tespit edilen silah, mühimmat ve iletişim cihazlarının ele geçirildiğini duyurdular. Venezuela Kamu Güvenliği Bakan Yardımcısı Palencia, konuyla ilgili açıklamasında “Venezuela halkının barış ve güvenliğini tehdit eden terörist gruplara gerek silah, gerekse finans desteği sağlayanlara karşı mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz” dedi.

★★★

Bu haber, beni ve Latin Amerika’yı arka bahçesi olarak gören ABD’nin, bu coğrafyada izin verdiğinin dışında yönetim anlayışı uygulamaya çalışan liderlere göz açtırmadığını bilenleri hiç şaşırtmadı.
50’nci yılını kutladığım meslek hayatımda, bu düşüncemi doğrulayan ve bir benzerine filmlerde, romanlarda rastlanılabilecek müthiş olaylara tanık oldum.
Bunlardan birini El Salvador’da yaşadım.

★★★

Güneş Gazetesi’nde çalışırken, 1982 yılında Ekvator çevresinde tam bir tur atarak “Dünyayı Saran Sancılı Kuşak’’ başlıklı dizi için birçok ülkede röportajlar yaptım.
Bunlardan biri El Salvador idi.
İç savaşın tüm dehşetiyle yaşandığı ülke, adeta kan gölüne dönmüştü.
Silahlı FMLN (Farabundo Morti Ulusal Kurtuluş Cephesi) örgütü, yargısız infazlar yapan Amerikancı faşist yönetime karşı savaşıyordu
Her taraftan feryatlar yükseliyor, anaların gözyaşları adeta sel oluyordu.
Birkaç gün önce 4 Hollandalı gazeteci, kim vurduya getirilip öldürülmüşlerdi.
Bir yıl önce de Amerikancı iktidar güçleri, El Mozete kasabasında, yarısı çocuk olan 1000 sol görüşlü kişiyi katletmişti.

★★★

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Başarılı bir belediye başkanı olmak çok mu zor?.. 06 Nisan 2024 | 110 Okunma AKP iktidarını nasıl bir süreç bekliyor?... 05 Nisan 2024 | 409 Okunma Seçmenlerin iktidara verdiği mesajlar!.. 04 Nisan 2024 | 329 Okunma Bir Trabzonlu’nun gözünden 17 Mart olayları!.. 23 Mart 2024 | 508 Okunma Atatürk’ün dehasını ve büyüklüğünü bir gün herkes kabul edecek!.. 22 Mart 2024 | 162 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar