İşte başıboş köpeklerin yarattığı soruna çözümler...

Konuyu kendisi de bir hayvansever olan Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Asil Yılmaz’la konuştum. İşte önerileri:

“Ben köpekleri çok severim.

Onlar gördükleri iyilik karşısında teşekkür etmesini bilen, kızdığınız zaman size karşılık vermeyen, baş kaldırmayan bir arkadaş, sadık bir dost, malınızın ve  canınızın bekçisi değerli bir yoldaştır.

Onlar sesinizi, ıslığınızı, yakınlarınızı tanır ve en önemlisi de ayakucunuzda hırsıza, düşmanlarınıza karşı canı pahasına sizi ve ailenizi koruyan iyi birer görevlidirler.     

Bu kadar olumlu özelliklere sahip bulunan bu can dostları, gün gelir her nedense sahipleri tarafından sokağa, şehirlerarası yol kenarlarına veya bir ormana bırakılırlar. Böylece o güne kadar sadık bir yoldaş olan bu talihsiz hayvanlar, sahiplerince yalnızlığa, bunalıma, hastalanmaya veya ölüme terk edilirler.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hayvan Katliamı Yasasının hedefindeki Karabaşların müthiş hikâyesini biliyor musunuz?.. 24 Temmuz 2024 | 2.312 Okunma Türkiye’de her şey çok pahalı en ucuz şey ise insan hayatı!.. 17 Temmuz 2024 | 2.500 Okunma Milli futbolcumuz Merih Demiral’a verilen ceza yargıya gidiyor!.. 12 Temmuz 2024 | 2.441 Okunma Emekli Vildan Hanım’ın kiracı çilesi!.. 11 Temmuz 2024 | 2.745 Okunma Uğur Dündar Uçuşlardaki bıktırıcı gecikmelerin nedeni bakın neymiş?.. 10 Temmuz 2024 | 2.737 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar