İstanbul’un sarı öküzü bağıra bağıra giden Ataköy sahilleriydi!..

Ataköy’de, halkın malı olan deniz kıyısında, rant yağmacılarının “rezidans” adı altında diktikleri ucube beton yığınları, İstanbul’a ihanetin en utanç verici belgeleri arasında...

Ataköy’de, halkın malı olan deniz kıyısında, rant yağmacılarının “rezidans” adı altında diktikleri ucube beton yığınları, İstanbul’a ihanetin en utanç verici belgeleri arasında yer alıyor.
İstanbullular şundan hiç kuşku duymasınlar:
Büyük deprem riskine rağmen, yer yer denizin bittiği noktadan başlamasına, bazı bölümlerde de dolguyla kazanılan alanlarda yükselmesine göz yumulan bu heyula yapılara izin verenler, sadece kamu vicdanında yargılanmakla kalmayacaklar, günü geldiğinde bağımsız yargı önüne çıkmaktan da kurtulamayacaklar!..

★★★

Şimdi okuyacağınız mektubun sahibi başarılı bir pilot.
Özel bir havayolu şirketinde çalışıyor. Vaktiyle Atatürk Havalimanı”na yakınlığı nedeniyle tüm birikimini yatırıp, üstüne de borçlanarak, Ataköy’den deniz gören bir ev satın almış. Ancak kısa süre sonra hemen önlerinde heyula yığınlar yükselmeye başlamış. Ve bir süre sonra satılırken “asla kapanmaz” denilen deniz manzarasının yerini, “İstanbul’a ihanetin anıtı” olarak tanımladığı bu betonlar almış!

★★★

Ataköy’de olup biten imar katliamını şöyle anlatıyor:
“Değerli Uğur Abi;
Bildiğiniz gibi Ataköy sahilleri 2013 yılından itibaren TOKİ tarafından her türlü hukuk ihlalleri yapılarak talan edildi. Öyle ki, beklenmekte olan büyük İstanbul depreminde kullanılacak olan toplanma bölgesi ile deprem sonrası kurulacak seyyar hastane yerleri bile, ranta kurban edilerek yağmalandı.
Sahiller bu şekilde bitirildikten sonra şimdi de sıra Ataköy’ün çarşılarına geldi!..

★★★

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Başarılı bir belediye başkanı olmak çok mu zor?.. 06 Nisan 2024 | 110 Okunma AKP iktidarını nasıl bir süreç bekliyor?... 05 Nisan 2024 | 409 Okunma Seçmenlerin iktidara verdiği mesajlar!.. 04 Nisan 2024 | 329 Okunma Bir Trabzonlu’nun gözünden 17 Mart olayları!.. 23 Mart 2024 | 508 Okunma Atatürk’ün dehasını ve büyüklüğünü bir gün herkes kabul edecek!.. 22 Mart 2024 | 162 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar