İstanbul Boğazı’nı Türkler kazarak açtı!..

Dünkü yazım üzerine değerli okurlarımdan gelen çok sayıda destek mesajı, ülkemizin içine sürüklendiği bilim sefilliğini göstermesi açısından çok çarpıcı bilgilerle doluydu....

Dünkü yazım üzerine değerli okurlarımdan gelen çok sayıda destek mesajı, ülkemizin içine sürüklendiği bilim sefilliğini göstermesi açısından çok çarpıcı bilgilerle doluydu.
En düşündürücü olanı da, akademisyen bir okurumun gönderdiğiydi.
Aynen paylaşıyorum:

★★★

“Sayın Dündar,
Merhaba…
Basından ve televizyondan yıllardır izlediğim kadarıyla omurgalı bir aydınsınız.
Bugünkü köşe yazınız bende bir çağrışım yaptırdı.
Bundan yaklaşık 5 yıl önceydi. Ankara’da Kocatepe Camii yakınındaki bir kahvede uzun yıllardır görmediğim yakın bir akademisyen (tarih doçenti) arkadaşımla sohbetteyiz.
Kendisi Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’nde bir süre görev yapmıştı. Aynı üniversiteden eski çalışma arkadaşı olan bir fizik doçentini de yanında getirmişti.

★★★

Laf lafı açtı, konu “Kanal İstanbul” projesine geldi. Buna dair bilimsel itirazlarımı dile getirince, bu fizik doçenti “Canım ne olmuş yani, yaparız biz bu projeyi. Neticede İstanbul Boğazı’nı da Türkler açtı” deyince, önce tarih doçenti arkadaşım “Hocam Süveyş Kanalı’nı kastediyor olmalısınız” diyerek düzeltmeye kalktı. Ama fizikçi ısrar ediyordu.
“Hayır” dedi. “İstanbul Boğazı’nı söylüyorum, orayı Türkler açtı” diye devam etti.
Ben ne diyeceğimi bilemedim. Nefeslenebilmek için “Tuvalete gidiyorum” deyip ayrıldım.
15 dakika kadar sakinleşmeye çalıştıktan sonra masaya döndüğümde bir de ne göreyim?
Fizik doçentimiz Google’dan cep telefonu aracılığıyla “Türkler İstanbul Boğazı’nı ne zaman açtı” diye aramıyor mu?

★★★

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bir Trabzonlu’nun gözünden 17 Mart olayları!.. 23 Mart 2024 | 504 Okunma Atatürk’ün dehasını ve büyüklüğünü bir gün herkes kabul edecek!.. 22 Mart 2024 | 155 Okunma Merkez Hakem Kurulu Başkanı Ahmet İbanoğlu hakkında görevi suistimal raporu 20 Mart 2024 | 332 Okunma Uzayıp giden ucuz et kuyruklarına bakarken!.. 15 Mart 2024 | 156 Okunma Esenyurt, Kudüs, Mekke, İslam, Gazze ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı!.. 08 Mart 2024 | 103 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar