İleri demokraside tartışma kültürü!..

24 Eylül 2008… Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) vekillerin basın toplantısı yaptıkları salon…

Saatler 14.00’e yaklaşırken, Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu ile salona giriyoruz.
Meclis tarihinde bir ilk olan tartışmayı yönetmenin tarifsiz heyecanı içindeyim.
Son hazırlıklar da tamamlanınca işaret geliyor ve muhabirlerin, kameramanların, siyasetçilerin adeta üst üste oturarak hıncahınç doldurdukları salonda ilk soruları yöneltiyorum.

★★★

Kılıçdaroğlu Fırat’ı hayali ihracat ve kaçakçılıkla suçluyor, Fırat da tüm iddiaların iftira olduğunu öne sürüyor.
Eski bir Hesap Uzmanı olan Kılıçdaroğlu iddialarını belgelerle kanıtlamaya çalışırken, Fırat’da kendisini karşı belgelerle savunuyor.
Bu arada kameraman arkadaşların terli sırtlarını korumak için klimaları kapatmaları nedeniyle salondaki sıcaklık giderek artıyor.
Tansiyonu yükselen tartışmanın alevi de eklenince soğuk algınlığı geçiren Dengir Mir Mehmet Fırat, boncuk boncuk terlemeye başlıyor.
Bunu gören bir Meclis çalışanı tabak dolusu peçeteyi getirip önüne koyuyor.
Fırat tam peçeteyi almak üzereyken bir hamleyle tabağı önüme çekiyor ve hemen bir reklâm arası veriyorum.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Borç rekortmeni belediye belli oldu 25 Nisan 2024 | 2.629 Okunma Başarılı bir belediye başkanı olmak çok mu zor?.. 06 Nisan 2024 | 110 Okunma AKP iktidarını nasıl bir süreç bekliyor?... 05 Nisan 2024 | 410 Okunma Seçmenlerin iktidara verdiği mesajlar!.. 04 Nisan 2024 | 329 Okunma Bir Trabzonlu’nun gözünden 17 Mart olayları!.. 23 Mart 2024 | 510 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar