İki Türk çiftçisi zehir saçan dünya devleriyle savaşıyor!..

Çevre konuları ve tarımla uğraşıp da Monsanto adını duymayan kalmamıştır. Kalmış olsa bile bundan böyle duyacak demektir. Çünkü Ege’nin iki bilinçli çiftçisi, hem GDO’lu tohum...

Çevre konuları ve tarımla uğraşıp da Monsanto adını duymayan kalmamıştır.
Kalmış olsa bile bundan böyle duyacak demektir.
Çünkü Ege’nin iki bilinçli çiftçisi, hem GDO’lu tohum, hem de kanserojen olduğu kanıtlanmış zirai mücadele ilaçları üreten dünya devi Monsanto’ya karşı, uluslararası hukuk mücadelesi başlattılar.
Hamza Kural ve Tahsin Sezer adlı üreticiler, Bergama Çevre Platformu aracılığıyla avukat Senih Özay’a ulaştılar.
Çünkü Senih Özay, öteden beri çevre haklarını savunmakla ünlenmiş bir avukat.

★★★

Türkiye’de, belki de dünyada da bir ilki oluşturan süreç, Cumhuriyet gazetesinin haberine göre şöyle gelişti.
Küresel dev Monsanto’nun, kanserojen “glifosat” içeren ürünlerini ülkemizde rahatça sattığını belirleyen avukat Senih Özay, ilk olarak Tarım ve Orman Bakanlığı’na başvurdu. Avrupa ve Amerika’da, hem şirket hem de “glifosat” aleyhine verilen kararları anımsatarak, bakanlığın gıda güvenliği, toplum ve çevre sağlığı için harekete geçmesini istedi.
Dilekçesinde anayasa ve yasalardaki hükümler uyarınca “Monsanto’nun üretim çeşitleriyle ‘glifosat’lı tarım ilaçlarının lisans ve ruhsatlarının iptal olunarak piyasadan toplatılmasını ve bu maddenin tarım ilaçları üretiminde kullanımının yasaklanmasını” talep etti.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bir Trabzonlu’nun gözünden 17 Mart olayları!.. 23 Mart 2024 | 505 Okunma Atatürk’ün dehasını ve büyüklüğünü bir gün herkes kabul edecek!.. 22 Mart 2024 | 155 Okunma Merkez Hakem Kurulu Başkanı Ahmet İbanoğlu hakkında görevi suistimal raporu 20 Mart 2024 | 332 Okunma Uzayıp giden ucuz et kuyruklarına bakarken!.. 15 Mart 2024 | 158 Okunma Esenyurt, Kudüs, Mekke, İslam, Gazze ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı!.. 08 Mart 2024 | 103 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar