İki annem ve Atatürk’ü hedef alan iftiralar!..

“İki annem! İkisi de Doğulu. Öz annem Artvin, kayınvalidem ise Erzurumlu. İkisi de okula gönderilmemiş ve ikisi de dindar! Atatürk’le olan ilgileri ise birbirinden farklı. Öz annem, babamın da etkisi ile Atatürk’ten...

“İki annem! İkisi de Doğulu. Öz annem Artvin, kayınvalidem ise Erzurumlu. İkisi de okula gönderilmemiş ve ikisi de dindar! Atatürk’le olan ilgileri ise birbirinden farklı. Öz annem, babamın da etkisi ile Atatürk’ten nefret eder, sevmez. Tek gerekçesi; Atatürk’ün dine yaptığı kötülüklerdir(!)
Anneme göre Atatürk Kuran’ı yasaklamış! Evinde Kuran olanların birçoğu, onları duvarlarda oyuk açıp gizlemişler, üzerlerine de sıva çekmişler! Kuran okunmasın diye okulların, camilerin önünde jandarma beklermiş! Menderes iktidarıyla birlikte Kuran’lar duvarlardan çıkarılmış!

★★★

Kayınvalidem ise Atatürk’ü sever. Aynı dönemin insanı olarak kayınvalidem annemin anlattıklarını doğrulayan bir şeye tanık olmadığını söyler. Ancak ilginçtir! O da Kuran konusunda baskılardan dolayı kendisinin de gizli gizli Kuran kursuna gittiğinden bahseder.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Başarılı bir belediye başkanı olmak çok mu zor?.. 06 Nisan 2024 | 110 Okunma AKP iktidarını nasıl bir süreç bekliyor?... 05 Nisan 2024 | 409 Okunma Seçmenlerin iktidara verdiği mesajlar!.. 04 Nisan 2024 | 327 Okunma Bir Trabzonlu’nun gözünden 17 Mart olayları!.. 23 Mart 2024 | 508 Okunma Atatürk’ün dehasını ve büyüklüğünü bir gün herkes kabul edecek!.. 22 Mart 2024 | 162 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar