Hitler, Almanya’dan kaçan bilim insanları ve Atatürk!..

Sözcü yazarı Uğur Dündar bu hafta 'Hitler, Almanya’dan kaçan bilim insanları ve Atatürk!..' başlıklı yazısını köşesine taşıdı.

Kaya Boztepe ile Amerika Birleşik Devletleri’nde tanıştım. O yıllarda biz ARENA ekibi olarak, Türkiye’de kamu bankalarını hortumlayıp ABD’ye kaçanları saklandıkları yerlerde bulup, iade edilmelerini sağlayacak haberlerin peşinde koşuyor, Boztepe de Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu Başkanlığı görevinde bulunuyordu. Çalışmalarımız sırasında unutulmaz desteklerini gördüğümüz Boztepe, aynı zamanda iyi bir araştırmacı-yazar.

Örneğin okurken çok etkilendiğim araştırmasında olduğu gibi...

★★★

Hitler demokratik bir seçimle göreve gelmiş ve seçildikten sonra demokrasiyi rafa kaldırmış bir diktatördü. Her şey onun iki dudağı arasında bitiyordu. Ne anayasa, ne mahkeme, ne hak ne de hukuk kalmıştı. Yalanlarla dolu inanılmaz bir propaganda kampanyası başlatmıştı.

Nazi propaganda bakanı Goebbels, aynı zamanda Adolf Hitler’in yakın arkadaşı ve sağ koluydu.

“İnsanların beyin tembelliğini gördükçe, her istediğimizi yapabiliriz, yalan söyleyin, mutlaka inanan çıkacaktır. Yalana devam edin, çünkü bir şeyi ne kadar uzun süre tekrarlarsanız, insanlar ona o kadar fazla inanırlar.”

“Bir insana yalan olsa bile bir söylemi sürekli tekrarlarsanız, o söylemin nereden geldiğini unutur ve kendi fikri gibi benimser ve savunur, söylediğiniz yalan ne kadar büyük olursa o kadar etkili olur ve insanların o yalana inanması da o kadar kolaylaşır.”

“Halkı her zaman ateşleyin, asla soğumasına ve düşünmesine izin vermeyin, halk büyük yalanlara, küçük yalanlara oranla daha çabuk inanır.”

“Asla kabahat ve suç üstlenmeyin, sadece bir rakibinize odaklanın ve kötü giden her şeyin suçunu onun üzerine yıkın.”

“Yargı devlet hayatının efendisi değil, devlet politikasının hizmetkârı olmalıdır.”

“Bana vicdansız bir medya verin, size bilinçsiz bir halk sunayım.”

“İlk sözü kim, ne kadar güçlü ve bağırarak söylerse, o kazanır! Önemli olan aydınlar değil kitlelerdir. Çünkü onları kandırmak çok kolaydır!”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Borç rekortmeni belediye belli oldu 25 Nisan 2024 | 2.312 Okunma Başarılı bir belediye başkanı olmak çok mu zor?.. 06 Nisan 2024 | 110 Okunma AKP iktidarını nasıl bir süreç bekliyor?... 05 Nisan 2024 | 409 Okunma Seçmenlerin iktidara verdiği mesajlar!.. 04 Nisan 2024 | 329 Okunma Bir Trabzonlu’nun gözünden 17 Mart olayları!.. 23 Mart 2024 | 510 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar