Her şeyi bırakın beni kurtarmaya bakın!

Geçenlerde Ege kıyılarından, Anadolu’nun içlerine doğru, uzun bir kara yolculuğu yaptım, kuraklık ve erozyonun bozkırlarda oluşturduğu çölleşme görüntülerini ve kumullaşan kıraç...

Geçenlerde Ege kıyılarından, Anadolu’nun içlerine doğru, uzun bir kara yolculuğu yaptım, kuraklık ve erozyonun bozkırlarda oluşturduğu çölleşme görüntülerini ve kumullaşan kıraç tepeleri gördükçe dehşete kapıldım.
Ot bile bitmediği için köylünün ekmekten vazgeçtiği tarlalara bakarken dünyaca saygın bilim insanı Prof. Dr. Celal Şengör’ün yıllar önce yazdığı ürkütücü uyarılarla dolu mektubunu hatırladım.
Bakın Celal Hoca neler yazmış o mektubunda:

★★★

“Sevgili Uğur Ağabey,
Bu mektubu size ülkemizin içinde bulunduğu ürkütücü durum nedeniyle duyduğum büyük endişe üzerine yazıyorum.
21. Yüzyıl daha önce başka yerlerde de dile getirdiğim gibi, hem çok büyük bilimsel gelişmelerin, hem de tüm insanlığı tehdit etmekte olan büyük felaketlerin olacağı bir yüzyıldır. Dikkat edilirse, olabileceği değil olacağı diyorum.
Bu büyük felaketlerin en büyüğü nüfus patlaması, hemen ardından geleni ise iklim değişikliğinin sonuçları olacaktır.
(…) Son 64  senede dünya nüfusu 5 milyar kişi artmıştır. Yüzyıl sonunda bu rakamın 11 milyara ulaşacağı tahmin edilmektedir ki, bu bence aşırı iyimser bir tablodur. Nüfus o zaman 15 milyarı geçerse hiç kimse şaşırmamalıdır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Başarılı bir belediye başkanı olmak çok mu zor?.. 06 Nisan 2024 | 110 Okunma AKP iktidarını nasıl bir süreç bekliyor?... 05 Nisan 2024 | 409 Okunma Seçmenlerin iktidara verdiği mesajlar!.. 04 Nisan 2024 | 329 Okunma Bir Trabzonlu’nun gözünden 17 Mart olayları!.. 23 Mart 2024 | 510 Okunma Atatürk’ün dehasını ve büyüklüğünü bir gün herkes kabul edecek!.. 22 Mart 2024 | 163 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar