Hayırsız evlat!..

Bir babanın kötü ahlak sahibi evladını hukuki-mali sorumluluk yüklenmemek için de olsa mirastan mahrum etmesi ya da bir çocuğun ödenmeyecek borçlar bırakan babasının mirasını reddetmesi, ne acı bir...

Bir babanın kötü ahlak sahibi evladını hukuki-mali sorumluluk yüklenmemek için de olsa mirastan mahrum etmesi ya da bir çocuğun ödenmeyecek borçlar bırakan babasının mirasını reddetmesi, ne acı bir bahtsızlıktır!
Dün 9’uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in kardeşi Şevket Demirel’in ölümünden önce, oğlu Yahya Murat Demirel’i mirasından mahrum bırakmasıyla ilgili haberleri okurken bunları düşündüm.

★★★

Yahya Murat Demirel, Egebank’ı hortumladığı suçlamasıyla bir süre cezaevinde yattı. Çıktığında “Yılbaşını denizde geçirme” bahanesiyle kapağı attığı Bulgaristan’da yakalanıp iade edildi!
“Dolandırıcılık ve sahtecilikten” verilen 17 yıl 6 aylık hapis cezası, Yargıtay’ca 2012 yılında onandı.
Bu karar uyarınca 10 yıla yakın bir süre daha cezaevinde kalması gerekiyordu.
Sonraki yıllarda buna başka dosyalardan gelen mahkumiyetler de eklendi.

★★★

Ama Murat Demirel, cezasının kesinleştiği 2012 yılından bu yana ortalıkta görünmedi!
Ne mahkemelere gitti, ne de cezasının kalanını çekmek üzere cezaevine!…

Egebank’ı hortumlamaktan cezaevinde olması gereken Yahya Murat Demirel, Orta Amerika’nın tatil cennetlerinden Belize’nin pasaportuna sahip!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bir Trabzonlu’nun gözünden 17 Mart olayları!.. 23 Mart 2024 | 505 Okunma Atatürk’ün dehasını ve büyüklüğünü bir gün herkes kabul edecek!.. 22 Mart 2024 | 155 Okunma Merkez Hakem Kurulu Başkanı Ahmet İbanoğlu hakkında görevi suistimal raporu 20 Mart 2024 | 332 Okunma Uzayıp giden ucuz et kuyruklarına bakarken!.. 15 Mart 2024 | 158 Okunma Esenyurt, Kudüs, Mekke, İslam, Gazze ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı!.. 08 Mart 2024 | 103 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar