Halk belediyecilikte şeffaflığa hasret kalmış!..

Yarım asırlık mesleki birikimime, bu süre içinde yaptığım sayısız yolsuzluk ve hırsızlık haberlerine dayanarak söylüyorum, ülkemizde devlet eliyle köşeyi dönmenin, ya da yandaş zengin etmenin en kestirme yollarından biri, kamu ihaleleridir.

AKP “Hortumları keseceğiz, ucu nereye uzanırsa uzansın üzerine gidip, yolsuzluğu bitireceğiz. Ülkede yolsuzluğun, dolayısıyla da yoksulluğun kökünü kazıyacağız” sloganıyla iktidara geldiğinde, ilk yaptığı işlerden biri ihale yasasına el atmak oldu.
Görünür gerekçe; yasayı Avrupa Birliği mevzuatına uygun biçime dönüştürmekti.
Bu öylesine hızlı bir el atıştı ki, 17 yıl içinde tam 186 değişiklik yapıldı. Süreç içinde “yasaya uygun ihale verme” anlayışından “ihaleyi alacak kişiye uygun yasa çıkarmaya” geçildi!..
Millet hortumların kesilmesini beklerken, “hortum-vana” bağlantısı daha sağlam hale getirildi!..

★★★

Başlangıçta ihaleler, özellikle Cumhuriyet’in tüm dikili ağaçlarının satış işlemleri, canlı yayınlarla yapılıyordu. Ama çok geçmeden bu şeffaflık görüntüsü yerini “babalar gibi satarım” zihniyetine terk etti!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Başarılı bir belediye başkanı olmak çok mu zor?.. 06 Nisan 2024 | 110 Okunma AKP iktidarını nasıl bir süreç bekliyor?... 05 Nisan 2024 | 409 Okunma Seçmenlerin iktidara verdiği mesajlar!.. 04 Nisan 2024 | 327 Okunma Bir Trabzonlu’nun gözünden 17 Mart olayları!.. 23 Mart 2024 | 508 Okunma Atatürk’ün dehasını ve büyüklüğünü bir gün herkes kabul edecek!.. 22 Mart 2024 | 162 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar