Güçlükle yetiştirdiğimiz hekimlerimiz niçin yabancı diyarlara göç ediyorlar?

Biliyorsunuz, ABD’nin Meksika sınırından geçmek isteyenler arasında Türkler, önemli bir yer tutuyor.

İnsan kaçakçılarına yaklaşık 10 bin dolar verip sınıra kadar gelmeyi başaranların bir bölümü, 9 metrelik duvarı aşarak ABD topraklarına geçmek üzereyken düşüp, hastanelik oluyorlar.

Yerel gazetecilerin röportaj yaptığı kaçak Türklerin akıcı İngilizce konuşmaları, bu tehlikeli serüveni göze alanların iyi eğitimli olduklarını gösteriyor.

Büyük ihtimalle aralarında geleceğini yabancı diyarlarda kurmayı düşleyen mühendisler, öğretmenler ve doktorlar da bulunuyor.

Dün bu konudaki bir haberi okurken, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin değerli bilim insanlarından Profesör Dr. Can Ceylan’ın, hekim göçünün nedenlerini anlattığı makalesini hatırladım.

Bakın neler diyor Prof. Dr. Ceylan:

★★★

“Gün geçmiyor ki bir sağlık çalışanı fiziksel ya da sözlü saldırıya uğramasın. Bunlar; hakaret, yaralama, tartaklama şeklinde onur kırıcı saldırılardan, cinayete kadar ileri gidebilmekte...

İnsan sağlığı için yemin ederek hekimliğe başlayan bir meslek sınıfının böylesi bir tutumla karşı karşıya kalması son derece düşündürücü.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yılkı atları susuzluktan ölüyorlar!.. 04 Eylül 2024 | 1.886 Okunma 30 Ağustos Zaferi, ölüm ve sürgünden kurtuluşun, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun adıdır!.. 30 Ağustos 2024 | 2.222 Okunma Vergi denetimleri düşük gelir grubundaki yurttaşlara mı yapılıyor?.. 28 Ağustos 2024 | 2.381 Okunma İklim krizinin ülkemiz üzerindeki ölümcül etkilerinin farkında mısınız?.. 22 Ağustos 2024 | 1.315 Okunma Olimpiyat halkalarındaki renkler neden ayrımcılık anlamına geliyor?.. 10 Ağustos 2024 | 2.027 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar