Futsol!..

Hemen belirteyim, bu pazar yazısında okuyacaklarınız sadece futbolla ilgili değil!★★★“Che Guevara, başta Küba Devrimi olmak üzere, dünyaya haksızlığa başkaldırmanın her türlü şeklini...

Hemen belirteyim, bu pazar yazısında okuyacaklarınız sadece futbolla ilgili değil!

★★★

“Che Guevara, başta Küba Devrimi olmak üzere, dünyaya haksızlığa başkaldırmanın her türlü şeklini gösteren efsanevi bir devrimciydi. İyi bir kaleci de olan Che’ye göre futbol, basit bir oyun değil, aynı zamanda bir devrim silahıydı!..

★★★

Politika ve futbol denildiğinde akla gelen ilk isimlerden biri, geçmişin büyük yıldızlarından Socrates’tir. O, yaşamı boyunca asla apolitik olmadı. Eylem adamı Sokrates, daha da ileri giderek Brezilya halkının faşist cunta rejimine karşı tepkilerinin yeşil sahalarda filizlenmesini sağladı.

Corinthians’ın şampiyonluğu yakaladığı  bir pazar günü ölmek istiyorum” diyecek kadar takımını seven bu sıra dışı futbolcu, dilediği gibi, Corinthians’ın şampiyon olduğu bir pazar günü öldü!..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Başarılı bir belediye başkanı olmak çok mu zor?.. 06 Nisan 2024 | 110 Okunma AKP iktidarını nasıl bir süreç bekliyor?... 05 Nisan 2024 | 408 Okunma Seçmenlerin iktidara verdiği mesajlar!.. 04 Nisan 2024 | 327 Okunma Bir Trabzonlu’nun gözünden 17 Mart olayları!.. 23 Mart 2024 | 507 Okunma Atatürk’ün dehasını ve büyüklüğünü bir gün herkes kabul edecek!.. 22 Mart 2024 | 162 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar