Fenerbahçeliler Atatürk’ün huzurunda!..

Yıl 2000… Şubat ayının son günleri… Kongrede yeniden Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanlığı’na seçilen Aziz Yıldırım’ın daveti üzerine yönetim kurulu üyeleri görev...

Yıl 2000…
Şubat ayının son günleri…
Kongrede yeniden Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanlığı’na seçilen Aziz Yıldırım’ın daveti üzerine yönetim kurulu üyeleri görev dağılımı için bir araya geliyoruz.
Eski kulüp binasındaki toplantı salonuna girer girmez gözüme çerçeveletilip asılmış bir yazı takılıyor.
Yaklaşıp, Büyük Önderimiz Atatürk’ün kulübü ziyareti sırasında şeref defterine yazdığı övgü dolu sözleri okuyorum:
3 Mayıs 1918 günü Moda’da misafir olduğu evden arkadaşlarıyla yürüyerek Kuşdili’ndeki lokali şereflendiren Yıldırım Orduları Komutanı Mirliva (Tuğgeneral) Mustafa Kemal, şu unutulmaz izlenimi paylaşıyor:
“Fenerbahçe Kulubü’nün her tarafta beğenilip değer verilen ortaya çıkmış eser ve çalışmalarını duymuş ve bu kulübü ziyaret edip bu işte emeği, yardımı olanları tebrik etmeyi görev edinmiştim. Bu görev ancak bugün yerine getirilebilmiştir.
Takdir ettiğimi ve kutladığımı buraya kaydetmekle övünüyorum…”
(3.5.1918 Ordu Komutanı Mustafa Kemal)

* * *

O nedenle her 3 Mayıs günü Fenerbahçeliler kulüp binasında toplanır, Atatürk’e olan sonsuz sevgi ve saygılarını  minnet duygularıyla dile getirirler.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Borç rekortmeni belediye belli oldu 25 Nisan 2024 | 3.237 Okunma Başarılı bir belediye başkanı olmak çok mu zor?.. 06 Nisan 2024 | 110 Okunma AKP iktidarını nasıl bir süreç bekliyor?... 05 Nisan 2024 | 412 Okunma Seçmenlerin iktidara verdiği mesajlar!.. 04 Nisan 2024 | 329 Okunma Bir Trabzonlu’nun gözünden 17 Mart olayları!.. 23 Mart 2024 | 511 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar