Ekonomide yangın tehlikesinden önce son uyarı!..

Topluma söyleyecek yeni bir hikâyesi kalmayan AKP, 20 yıllık iktidarının en zor dönemini yaşıyor.Çünkü tüm dünyada para bolluğunun yaşandığı, sıcak paranın, bizim gibi gelişmekte olan...

Topluma söyleyecek yeni bir hikâyesi kalmayan AKP, 20 yıllık iktidarının en zor dönemini yaşıyor.

Çünkü tüm dünyada para bolluğunun yaşandığı, sıcak paranın, bizim gibi gelişmekte olan ülkelere aktığı yıllar gerilerde kaldı.

Bu paraların kalıcı, üretim, istihdam ve ihracat arttırıcı yatırımlara kanalize edilmemesi ve yapısal reformların gerçekleştirilmemesi nedeniyle AKP değirmeninin suyu tükendi, bol keseden harcanan paralar eriyip bitti.

Döviz rezervinin eksi bakiye vermesinin de etkisiyle, AKP’nin ekonomide oyun alanı iyice daraldı.

İktidar değişikliğinde bile koltuğunu koruması gereken Merkez Bankası başkanlarını sık sık değiştirmek, çözüm getirmediği gibi, kuruma duyulan güveni temelden sarstı.

Enflasyondan daha fazla faiz vermeyi taahhüt eden son Merkez Bankası Başkanı Prof. Şahap Kavcıoğlu, ağız değiştirip “Çekirdek enflasyon o kadar da yüksek değil” demeye başladı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bir Trabzonlu’nun gözünden 17 Mart olayları!.. 23 Mart 2024 | 505 Okunma Atatürk’ün dehasını ve büyüklüğünü bir gün herkes kabul edecek!.. 22 Mart 2024 | 155 Okunma Merkez Hakem Kurulu Başkanı Ahmet İbanoğlu hakkında görevi suistimal raporu 20 Mart 2024 | 332 Okunma Uzayıp giden ucuz et kuyruklarına bakarken!.. 15 Mart 2024 | 158 Okunma Esenyurt, Kudüs, Mekke, İslam, Gazze ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı!.. 08 Mart 2024 | 103 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar