Ege’de bir pazar yeri!..

Değerli Türker Ertürk Amiralin kulakları çınlasın. Dün, onun geçen hafta Odatv’deki köşesinde izlenimlerini paylaştığı Ödemiş Pazarı’ndaydık.Ağırlıklı olarak Menderes...

Değerli Türker Ertürk Amiralin kulakları çınlasın.
Dün, onun geçen hafta Odatv’deki köşesinde izlenimlerini paylaştığı Ödemiş Pazarı’ndaydık.

Ağırlıklı olarak Menderes Ovası’nın bereketli topraklarında elde edilen ürünlerin satıldığı pazar, gerek ucuzluğu gerekse büyüklüğüyle ünlü… Satıcılar da genellikle üreticiler… Yani aracı pek yok.
Hemen belirteyim, yakın bir geçmişe kadar tezgahların akşama kalmadan boşaldığı pazarda, eski günler adeta mumla aranıyor!.. Yüzler gülmüyor, çiftçi ve esnafa bir dokunan bin ah işitiyor. Alışveriş niyetiyle gelenlerin önemli bir bölümü de fiyatları öğrendikten sonra eli boş dönüyor!..

★★★

Biz gittiğimizde saat 11:00 civarıydı. Kendi üretimi olan peynir ve tereyağını satan bir pazarcı kadın, borç harçtan yakınarak başladığı konuşmasını şöyle noktaladı:
“Ben bu saatte ürünlerimi satmış, eve dönüyor olurdum. Ama gördüğünüz gibi henüz siftahım bile yok! Bir süredir ortalık çok tenha!..”

★★★

Pazardaki gezimizde konuştuğumuz tezgah sahiplerinin çoğu, borçlu olduğunu söylüyordu…
Bir üreticiye ”Peki bu koşullarda yaşam çarkını nasıl döndürüyorsunuz?” diye sorduğumuzda ise “Borcu borçla kapatarak, hatta geçim kaynağımız olan hayvanlarımızı satarak” cevabını aldık!..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Borç rekortmeni belediye belli oldu 25 Nisan 2024 | 3.222 Okunma Başarılı bir belediye başkanı olmak çok mu zor?.. 06 Nisan 2024 | 110 Okunma AKP iktidarını nasıl bir süreç bekliyor?... 05 Nisan 2024 | 412 Okunma Seçmenlerin iktidara verdiği mesajlar!.. 04 Nisan 2024 | 329 Okunma Bir Trabzonlu’nun gözünden 17 Mart olayları!.. 23 Mart 2024 | 511 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar