Ege'de 24 adayı 6 ayda kaybeden Osmanlı'dan günümüzde alınması gereken ibret dersleri!..

Sevgili okurlarım, Son dönemde Türkiye gündeminden hiç düşmeyen konulardan biri, Ege Denizi’ndeki ada, adacık ve kayalıklar… Bu karmaşık konuyu netleştirebilmek için önce bu adaların Osmanlı...

Sevgili okurlarım,
Son dönemde Türkiye gündeminden hiç düşmeyen konulardan biri, Ege Denizi’ndeki ada, adacık ve kayalıklar…
Bu karmaşık konuyu netleştirebilmek için önce bu adaların Osmanlı İmparatorluğu zamanında nasıl kaybedildiğinin anlaşılması gerekiyor.
Zira geçmişte yaşananları bilmeden, bugünü doğru değerlendirmek mümkün değil.
Bugün ülkemizin karşı karşıya kaldığı sorun; “Egemenliği Yunanistan’a antlaşmalarla devredilmeyen ada, adacık ve kayalıklar” ile ilgili.
Bu ise birinci süreçten çok daha da karmaşık.
Türk Silahlı Kuvvetleri’nin 26’ncı Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ‘la iki gün sürecek röportajımızda, sorunun dünü ve bugününü irdeleyip, zihinlere takılan tüm sorulara cevap bulmaya çalışacağız.

* * *

UĞUR DÜNDAR: Sayın Başbuğ, Ege’deki adaların nasıl kaybedildiği sorusuna açıklık getirir misiniz? Osmanlı İmparatorluğu’nun Ege’deki ilk kayıpları ne zaman ve nasıl oldu?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Başarılı bir belediye başkanı olmak çok mu zor?.. 06 Nisan 2024 | 110 Okunma AKP iktidarını nasıl bir süreç bekliyor?... 05 Nisan 2024 | 408 Okunma Seçmenlerin iktidara verdiği mesajlar!.. 04 Nisan 2024 | 327 Okunma Bir Trabzonlu’nun gözünden 17 Mart olayları!.. 23 Mart 2024 | 507 Okunma Atatürk’ün dehasını ve büyüklüğünü bir gün herkes kabul edecek!.. 22 Mart 2024 | 162 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar