Dumlupınar Atatürkçüleri bekliyor!..

Dumlupınar’ın makus talihini değiştirecek güzel haberi dün sabah evden çıkarken aldım. Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören, Dumlupınar İlçesi’nde gelecek yıldan itibaren bir...

Dumlupınar’ın makus talihini değiştirecek güzel haberi dün sabah evden çıkarken aldım.
Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören, Dumlupınar İlçesi’nde gelecek yıldan itibaren bir meslek yüksek okulunun eğitim faaliyetine başlayacağını, bu amaçla yeni öğretim üyeleri alınacağını açıkladı.
Karar sevindirici ama henüz bu okulun gerektirdiği bina yapılmış değil!
Bu sorunu da tıpkı Ankara Yenimahalle’nin değerli Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ın, Dumlupınar’a armağan edeceği sosyal tesis örneğinde olduğu gibi, yine biz Atatürkçülerin çözmesi gerekiyor.
Peki niçin Atatürkçüler?..

* * *

Anlatayım:
Dumlupınar’da kazanılan eşsiz zafer sadece Mustafa Kemal’in askeri dehası ve ona inanmış silah arkadaşlarının imzasını taşıyor da ondan!..
Malum zihniyet Dumlupınar Başkomutanlık Meydan Muharebesi için Çanakkale’dekine benzer efsaneler üretemiyor! Örneğin o yıllarda tarihi yarımadada hiç ağaç bulunmamasına karşın “Ormanlardan aslanlar çıktı ve düşmana saldırdı” diyemiyor! Dumlupınar Zaferi’ni, yine Çanakkale’de olduğu gibi bulutlardan inenlerin kazandığıyla ilgili hikayeler uyduramıyor. Kısacası Çanakkale’de Mustafa Kemal’i yok sayan bu zihniyet, ne yaparsa yapsın Dumlupınar’da Atatürk’ün varlığını ve muhteşem dehasını inkar edemiyor.
O nedenle Mustafa Kemal’i unutturmaya çalışıyor.
Ve o nedenle yıllardır Dumlupınar’ı kaderiyle baş başa bırakmayı tercih ediyor…

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bir Trabzonlu’nun gözünden 17 Mart olayları!.. 23 Mart 2024 | 505 Okunma Atatürk’ün dehasını ve büyüklüğünü bir gün herkes kabul edecek!.. 22 Mart 2024 | 155 Okunma Merkez Hakem Kurulu Başkanı Ahmet İbanoğlu hakkında görevi suistimal raporu 20 Mart 2024 | 332 Okunma Uzayıp giden ucuz et kuyruklarına bakarken!.. 15 Mart 2024 | 156 Okunma Esenyurt, Kudüs, Mekke, İslam, Gazze ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı!.. 08 Mart 2024 | 103 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar