Dengir Fırat’ın ardından...

AKP kurucuları arasında yer alarak bir süre Genel Başkan Yardımcılığı yapan, üst üste 3 kez milletvekili seçilen, 2015 yılı seçimlerinde de HDP’den Adıyaman Milletvekili olan Dengir Mir Mehmet Fırat dün vefat etti.

Özel bir dostluğumun bulunmadığı merhum siyasetçiyle şimdi anlatacağım tarihi açık oturum nedeniyle tanışmıştım.

★★★

24 Eylül 2008…
Saatler 14.00’e yaklaşırken, Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu ile Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) vekillerin basın toplantısı yaptıkları salona giriyoruz…
Medyanın büyük ilgi gösterdiği tartışmayı izlemek üzere gelen köşe yazarları, muhabirler, kameramanlar ve siyasetçilerin hıncahınç doldurduğu salonda hazırlıkların tamamlandığı işareti gelince oturumu başlatıyorum.

★★★

Kılıçdaroğlu, Fırat’ı hayali ihracat ve kaçakçılıkla suçluyor, Fırat da tüm iddiaların iftira olduğunu öne sürüyor.
Eski bir hesap uzmanı olan Kılıçdaroğlu iddialarını belgelerle kanıtlamaya çalışırken, Fırat da kendisini karşı belgelerle savunuyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Başarılı bir belediye başkanı olmak çok mu zor?.. 06 Nisan 2024 | 110 Okunma AKP iktidarını nasıl bir süreç bekliyor?... 05 Nisan 2024 | 409 Okunma Seçmenlerin iktidara verdiği mesajlar!.. 04 Nisan 2024 | 329 Okunma Bir Trabzonlu’nun gözünden 17 Mart olayları!.. 23 Mart 2024 | 508 Okunma Atatürk’ün dehasını ve büyüklüğünü bir gün herkes kabul edecek!.. 22 Mart 2024 | 162 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar