CHP ‘Anketlerde birinci çıkmazsam çekilirim’ diyen Gökmen Ulu’yu aday göstermedi!..

Sözcü yazarı Uğur Dündar bu hafta 'CHP ‘Anketlerde birinci çıkmazsam çekilirim’ diyen Gökmen Ulu’yu aday göstermedi!..' başlıklı yazısını kaleme aldı.

“(...) Düşünce ve basın özgürlüğü ile çağdaş demokrasi uğruna ağır bedeller ödeyen Gökmen Ulu kardeşim, geçenlerde hayatının en önemli ve zor tercihlerinden birini yaptı. Halkın gerçekleri öğrenme hakkına hizmet ederken, bir adım daha atıp, halka hizmete karar verdi.

Bu amaçla doğup büyüdüğü yer olan İzmir-Dikili’de, CHP’den belediye başkanlığına aday adaylığını açıkladı.

★★★

Tertemiz ve dupduru bir geçmişe sahip bulunmasının yanı sıra, okuyan, araştıran, proje üreten, insanları ötekileştirip ayrıştırmayan, çalışkan ve yaratıcı bir kişilik olan sevgili Gökmen, tüm aday adaylarına örnek olacak bir davranışta da bulundu.

“Hiç kimseden ayrıcalık talep etmiyorum. Dikili’deki aday adayları için bir anket yapılsın. Eğer bu anketten açık ara birinci çıkmazsam, adaylıktan hemen çekileceğim” dedi.

Böylece onun dürüstlüğüne ve başarılı olacağına yürekten inanan bizlerin kendisine güvenmekte ne kadar haklı olduğumuzu bir kez daha gösterdiği gibi, geleceğin “efsane belediye başkanı” olma yolunda da ilk onurlu adımı attı.


Keşke her aday adayı böyle meydan okuyabilse!..

Yolun ve bahtın açık olsun değerli kardeşim...”

★★★

7 Aralık 2023 tarihli yazımı yukarıdaki satırlarla bitirmiştim.

Aradan geçen süre içinde Gökmen, anketlerde önde çıktığı gibi, aday gösterilip seçildiği takdirde Dikili’de, kendisi gibi sevilen, saygın isimlerden oluşan ekibiyle geliştirdiği projeleri de şöyle açıkladı:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Başarılı bir belediye başkanı olmak çok mu zor?.. 06 Nisan 2024 | 110 Okunma AKP iktidarını nasıl bir süreç bekliyor?... 05 Nisan 2024 | 409 Okunma Seçmenlerin iktidara verdiği mesajlar!.. 04 Nisan 2024 | 329 Okunma Bir Trabzonlu’nun gözünden 17 Mart olayları!.. 23 Mart 2024 | 510 Okunma Atatürk’ün dehasını ve büyüklüğünü bir gün herkes kabul edecek!.. 22 Mart 2024 | 163 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar