Cenneti cehenneme dönüştürme yarışı!..

Arena’nın büyük bir ilgiyle, hatta soluk soluğa seyredildiği 90’lı yıllar…Yurtseverliğine ve dürüstlüğüne inandığım bir siyasetçinin verdiği bilgilerle Polonya’ya gittik....

Arena’nın büyük bir ilgiyle, hatta soluk soluğa seyredildiği 90’lı yıllar…

Yurtseverliğine ve dürüstlüğüne inandığım bir siyasetçinin verdiği bilgilerle Polonya’ya gittik. Amacımız Yatağan’ı yaşanmaz hale getiren termik santrali yapan Polonyalı mühendislerle konuşmaktı. Yola çıkmadan önce arayıp, ne için geleceğimizi söylediğimizden, kendilerini bulup konuşmakta zorlanmadık.

Bizi dostça karşıladılar. Röportaj öncesi sohbette onlara “Yatağan’da kurduğunuz santral korkunç bir çevre felaketine sebep oldu. Filtresiz bacalardan çıkan zehirli gazlar ve parçacıklarla kirlenen havayı soluyan insanlardaki kanser vakalarında ciddi artışlar gözlendi. Cennet gibi topraklar, yaşanmaz hale geldi. Elinizi vicdanınıza koyup cevap verin: Siz kendi ülkenizde böyle bir ‘katil santral’ yapar mıydınız?” diye sordum!..

Hiç düşünmeden “Hayır” dediler. “Asla yapmazdık! Ama bizden düşük maliyetli bir santral yapmamız istendi. Eğer daha mükemmelini, çevreye zarar vermeyeni talep etmiş olsalardı onu da yapardık. Fakat maliyet artardı. Çevreyi katleden, insanları ve doğayı zehirleyen kişiler olarak algılanmayı hiç istemeyiz” dediler!..

Sonra kamera karşısına geçip, bu sertlikte olmasa bile benzer itiraflarda bulundular.

★★★

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Başarılı bir belediye başkanı olmak çok mu zor?.. 06 Nisan 2024 | 110 Okunma AKP iktidarını nasıl bir süreç bekliyor?... 05 Nisan 2024 | 409 Okunma Seçmenlerin iktidara verdiği mesajlar!.. 04 Nisan 2024 | 329 Okunma Bir Trabzonlu’nun gözünden 17 Mart olayları!.. 23 Mart 2024 | 510 Okunma Atatürk’ün dehasını ve büyüklüğünü bir gün herkes kabul edecek!.. 22 Mart 2024 | 163 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar