Çello çalan berber, trompet ustası kundura tamircisi!..

Üç hafta kadar önceydi. Ekrem İmamoğlu’na destek için kurulan seçim merkezindeki dostların çağrısı üzerine gençlik yıllarımı geçirdiğim Kocamustafapaşa’ya gidince, semtten sevgili arkadaşlarım Adem, Türel ve Mete ile buluşup Samatya’ya indik.

Babamın geçmişte Başkomiser olarak görev yaptığı metruk karakol binasının önünden geçip, hafızama “kumarhaneleri kapatan cesur ve dürüst bakan” olarak yerleşen Bahattin Yücel’in gayretleriyle eski güzel görünümüne kavuşan meydana doğru ilerlerken, Mete, birkaç bina ötesini gösterip “Çello çalan berberi hatırladınız mı?” diye sordu.
Çello çalan berber!..
İlk anda tuhaf geliyor değil mi?
Hiç gelmesin.
Çello çalan berber, buraya özgü etnik-kültürel mozaiğin yaşamayı bir şenlik haline getirdiği “Küçük Paris-Samatya”nın unutulmaz renklerinden sadece biriydi.

★★★

Sirkeci yönünden gelip Kocamustapaşa (Samatya) İstasyonu’nda duran akşam trenlerinin getirdiği yolcular telaşla evlerinin yolunu tutarlarken, kundura tamircisi Takvor Usta, dükkanını çoktan kapatmış ve trompetiyle Eddie Calvert’in unutulmaz “Cherry Pink And Apple Blossom White-Kirazın Pembe ve Elmanın Beyaz Bahar Çiçekleri”ni çalmaya başlamış olurdu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Başarılı bir belediye başkanı olmak çok mu zor?.. 06 Nisan 2024 | 110 Okunma AKP iktidarını nasıl bir süreç bekliyor?... 05 Nisan 2024 | 409 Okunma Seçmenlerin iktidara verdiği mesajlar!.. 04 Nisan 2024 | 329 Okunma Bir Trabzonlu’nun gözünden 17 Mart olayları!.. 23 Mart 2024 | 508 Okunma Atatürk’ün dehasını ve büyüklüğünü bir gün herkes kabul edecek!.. 22 Mart 2024 | 162 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar