Burhan Kuzu, Kılıçdaroğlu’nun Gandhi gibi çıplak ayakla yürümesini öneriyor!..

Dün, hukuksuzluğun ve zulmün dayanılmaz noktaya varması üzerine, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun herkes için başlattığı “Adalet Yürüyüşü”nün 3'üncü...

Dün, hukuksuzluğun ve zulmün dayanılmaz noktaya varması üzerine, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun herkes için başlattığı “Adalet Yürüyüşü”nün 3'üncü günüydü.
Önceki gece, değerli kardeşim Yılmaz Özdil'in müthiş performansıyla yaz reytinglerini sallayıp tüm haber kanallarını geride bırakan Halk Arenası'nın ardından başımı yastığa koymak üzereyken, gazetecilik refleksiyle cep telefonuma akan haberlere göz attım.
Keşke atmaz olaydım!
Çünkü ABD Büyükelçiliği, ilk kez sokak ismine kadar ayrıntı vererek, İstanbul'da terör saldırısı olabileceği uyarısında bulunuyordu.
Böyle bir saldırının önlenememesi halinde -Allah korusun- yine masum insanlarımızın, asker ve polislerimizin hayatlarını kaybedebileceklerini düşünmek uykumu kaçırmıştı.
Yatakta bir sağa, bir sola dönerek geçirdiğim saatlerin ardından gün ışırken dalmışım…

*  *  *

Sabah güne mecburen yine cep telefonumu açarak başladım!
İyi ki açmışım!..
Çünkü AKP önde gelenlerinden Prof. Burhan Kuzu'nun tesadüfen gördüğüm sosyal medya mesajı, giderek nefes alışlarımızı bile güçleştirip, çoğumuzu karamsarlık sarmalına sürükleyen şu boğucu atmosferde biraz olsun gülümsememi sağladı.
Prof. Kuzu mesajında şöyle diyordu:
“Kemal Bey'in yürüyüşü Gandhi'ye benzemez. Hem amaç farklı hem de çile farklı. Bizimkinin ayağında Amerikan ayakkabısı var, öteki çıplak ayaktı!!”

*  *  *

Hoppala!..
Böyle bir pas verilir de gol atılmaz mı?
Nitekim beklenen gol, döneminde kumarhaneleri kapatarak tüm toplum kesimlerinden takdir toplayan değerli siyasetçi, eski Turizm Bakanı Bahattin Yücel'den geldi! Hem de tam doksandan:
“Gandhi konularına hiç girmese, yerinde kuzu kuzu otursa daha iyi. Yoksa
Kenan Evren'in durumuna düşer. Genel kültürleri çok yakın.”
“Türkiye'yi ziyaretinde yaşlı Çin Devlet Başkanı Şiannan'ın zinde davranışları Evren'in dikkatini çeker. Tercümana dönüp ‘Sayın Başkan sağlığını neye borçlu' diye sorar. Şiannan; ‘Başkan Mao ile Uzun Yürüyüşe' cevabını verir. Yürüyüşün ayaklanma olduğunu bilmeyen Evren
‘Yaa' der. “Her sabah kaç kilometre yürüyorlar?..”
“Şimdi Kuzu da ayakkabı üzerinden topa girerek Evren'den farklı davranmıyor!..”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bir Trabzonlu’nun gözünden 17 Mart olayları!.. 23 Mart 2024 | 505 Okunma Atatürk’ün dehasını ve büyüklüğünü bir gün herkes kabul edecek!.. 22 Mart 2024 | 155 Okunma Merkez Hakem Kurulu Başkanı Ahmet İbanoğlu hakkında görevi suistimal raporu 20 Mart 2024 | 332 Okunma Uzayıp giden ucuz et kuyruklarına bakarken!.. 15 Mart 2024 | 158 Okunma Esenyurt, Kudüs, Mekke, İslam, Gazze ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı!.. 08 Mart 2024 | 103 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar