Burası İzmir çukuru, buraya gelen boyunun ölçüsünü alır gider!..

Kime kulak versem, böylesine gerilim dolu, propaganda görünümü altında yalan ve iftira savurmanın doğal karşılandığı, medyada muhalefetin önde giden adaylarını hedef alan linç girişimlerinin adeta spor...

Kime kulak versem, böylesine gerilim dolu, propaganda görünümü altında yalan ve iftira savurmanın doğal karşılandığı, medyada muhalefetin önde giden adaylarını hedef alan linç girişimlerinin adeta spor haline geldiği bir seçim dönemine tanık olmadığını söylüyor.

★★★

Hedefteki belediyelerden biri de İzmir… Adalet ve Kalkınma Partisi İl Başkanı Aydın Şengül, Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nihat Zeybekci ve diğer parti sözcüleri koro gibi hep aynı şeyleri söylüyorlar. Örneğin Gördes Barajı’nı kendilerinin yaptığını ve kente en zor zamanında buradan su verilmesini sağladıklarını dile getiriyorlar. Dolamışlar ağızlarına Gördes Barajı’nı, her fırsatta “Eğer bu barajı yapmasaydık, İzmir susuzluktan yanardı” demeye getiriyorlar.

★★★

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu önceki gün Ödemişte idi. Baraj konusundaki gerçekleri açıklamadan önce, üreticilerin yüzünü güldürdü. Ülke tarım ve hayvancılığının büyük sıkıntılar içinde olduğu şu süreçte, yerelden kalkınma modeli kapsamında kooperatif çatısı altında örgütlenen üreticilere koyun ve keçi dağıtarak şunları söyledi:
“Bana birisi gelse dese ki ‘İzmir Modeli’nin örneğini göster’, benim göstereceğim yer Tire, Ödemiş, Kiraz, Bayındır ve Beydağ’dır. ‘Tire Süt’ bugün zincir mağazaların hepsinde var. Ödemiş’e bugüne kadar 213 milyon liralık yatırım yapmışız. Bu, birçok belediyenin bütçesinden kat be kat yüksek. Eğer vatandaşlarınızla aranızda güven tesis edebildiyseniz, yol yürümek için önemli bir basamağı çıkmışsınız demektir. Koyun-Keçi Birliği ile yaptığımız sözleşme gereği yoğun bir şekilde eğitim verdiğimiz üreticilere dağıtım yapıyorduk. Ancak bizim dışımızda bir şeyler oldu. Tarım İl Müdürü, birliğe kayyum olarak atandı. Bugüne kadar dağıttığımız küçükbaş hayvan sayısı 10 bine yaklaştı; yavrulayanlarla birlikte 20 bini aştı. Bu gecikmeyi yaşamasaydık, bu sayı iki katına çıkacak, sürümüz daha da büyüyecekti!..”

★★★

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Başarılı bir belediye başkanı olmak çok mu zor?.. 06 Nisan 2024 | 110 Okunma AKP iktidarını nasıl bir süreç bekliyor?... 05 Nisan 2024 | 409 Okunma Seçmenlerin iktidara verdiği mesajlar!.. 04 Nisan 2024 | 329 Okunma Bir Trabzonlu’nun gözünden 17 Mart olayları!.. 23 Mart 2024 | 508 Okunma Atatürk’ün dehasını ve büyüklüğünü bir gün herkes kabul edecek!.. 22 Mart 2024 | 162 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar