Bir gün herkes Atatürk’ü anlayıp sevecek mi?..

Sokağın nabzını tutan “İLAVE TV” adlı YouTube kanalına konuşan bir vatandaş, Atatürk’e karşı olduğu izlenimini veren bir gence şunları söylüyor: “Ben de eski bir Atatürk...

Sokağın nabzını tutan “İLAVE TV” adlı YouTube kanalına konuşan bir vatandaş, Atatürk’e karşı olduğu izlenimini veren bir gence şunları söylüyor:
“Ben de eski bir Atatürk düşmanıydım. Seninle aynı kafada yaşıyordum ama kitapları okudukça, Trablus Savaşı’nı, Çanakkale’yi, Sakarya Savaşı’nı okudukça, ‘Allah rahmet eylesin’ dedim. Tarih kitaplarını okudukça, din yüzünden insanları sömürüp, binlerce insanı birbirine kırdıran Müslümanlar oldukça, Atatürk’e rahmet okudum. Gerçekten çok büyük bir lidermiş…”

★★★

Bu sözleri dinlerken ünlü deniz ressamı Mustafa Günen’in Atatürk düşmanı bir babanın oğlu olarak yaşadıklarını anlattığı yazısını hatırladım. Şöyle diyordu o yazısında Günen:
“Maalesef babam (Allah rahmet etsin) ve çevresi Atatürk düşmanıydı. Ben Büyük Önder Atatürk’e ilişkin akıl almaz sığ ve adi hikayeler dinleyerek büyüdüm. On iki yaşımdan itibaren de Atatürk’e karşı yapılan bu haksızlıkla mücadele ettim. Burası çok ilginç değil mi? Böylesine yoğun Atatürk düşmanlığına rağmen nasıl oldu da karşı duruşuma izin verdiler. İşte bu konuyu yazma nedenim de budur. Ayrıntıya babamın nasıl biri olduğunu anlatarak gireyim:
Hani belgesellerde duyduğumuz nesli tükenme ifadesi var ya, işte babam tam da öyle nadir bulunacak dürüst bir insandı. Asla ama asla yalan söylemezdi…

★★★

Atatürk düşmanlığının en önemli nedeni, onun devrimlerinin içerisinde, dindeki Kur’an dışılıkların düzelmesi için yaptığı uygulamalardı. Tabii bu devrimler yüzlerce yıllık geçmişi olan ve dinden nemalanan şeyhleri, hocaları harekete geçirmiş, Atatürk’ü milletin gözünden düşürmek, ona düşman etmek için akıl almaz iftiralar uydurup gizlice yaymışlar. Milletin inanç hassasiyetini kullanarak insanları kışkırtmışlar. Bunun için Kur’an’ı da alet etmekten çekinmemişler!..

★★★

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Başarılı bir belediye başkanı olmak çok mu zor?.. 06 Nisan 2024 | 110 Okunma AKP iktidarını nasıl bir süreç bekliyor?... 05 Nisan 2024 | 409 Okunma Seçmenlerin iktidara verdiği mesajlar!.. 04 Nisan 2024 | 329 Okunma Bir Trabzonlu’nun gözünden 17 Mart olayları!.. 23 Mart 2024 | 508 Okunma Atatürk’ün dehasını ve büyüklüğünü bir gün herkes kabul edecek!.. 22 Mart 2024 | 162 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar