Beyin göçüne inat, Nobel alacak bilim insanları yetiştirmek için Türkiye’ye döndü!..

Nobel Ödülü sahibi Prof.Aziz Sancar ve öğrencisi Ogün Adebali…Ege Bölgesi’nde yaşayan Vefa Lisesi mezunları, önceki akşam İzmir’de toplanıp, Vefalılar Derneği İzmir Temsilciliği’nin...

Nobel Ödülü sahibi Prof.Aziz Sancar ve öğrencisi Ogün Adebali…

Ege Bölgesi’nde yaşayan Vefa Lisesi mezunları, önceki akşam İzmir’de toplanıp, Vefalılar Derneği İzmir Temsilciliği’nin temellerini attık.
Yemekteki keyifli sohbette, özellikle yatılı okuyan arkadaşlarımızın anılarını kah gözlerimiz yaşararak, kah kahkahalar atarak dinledik. İstanbul’dan kalkıp gelen değerli Dernek Başkanımız Hakkı Balıç ile Yönetim Kurulu Üyelerinden, öğrencilerimizin göğsümüzü kabartan başarı haberlerini aldık. Restorasyonu bittiğinde Beyoğlu’nun en güzel binalarından biri olacağına inandığımız Muhittin Gelgin Vefalılar Evi’ni, ekonomik krize karşın bir an önce nasıl tamamlayabileceğimizi konuştuk.

★★★

İşin zorlukları anlatılırken, bazı varsıl kişilerin krizi öne sürerek okula yardım etmekten kaçındıklarına değinildi. Tam beyin göçünden ve servetlerini yurt dışına kaçıranlardan söz edilirken, alkışı hak eden ve hepimize “İşte yurtseverlik de vefa da budur” dedirten müthiş bir başarı öyküsü dile getirildi.

★★★

Ali Adebali, okulumuzdan 1978 yılında mezun olmuş gerçek bir “Vefalı”…
Oğlu Ogün, İzmir Atatürk Lisesi’ni 2006’da bitirip, Ortadoğu Teknik Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü’nü kazanıyor. Mezuniyetinin ardından Amerika Birleşik Devletleri’ndeki Tennessee Üniversitesi’nde, Genom Bilimleri Doktora Programı’na katılıyor. Tennessee’de iken Oak Ridge Laboratuvarı’nda da pratik yapma imkanını buluyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Başarılı bir belediye başkanı olmak çok mu zor?.. 06 Nisan 2024 | 110 Okunma AKP iktidarını nasıl bir süreç bekliyor?... 05 Nisan 2024 | 408 Okunma Seçmenlerin iktidara verdiği mesajlar!.. 04 Nisan 2024 | 327 Okunma Bir Trabzonlu’nun gözünden 17 Mart olayları!.. 23 Mart 2024 | 507 Okunma Atatürk’ün dehasını ve büyüklüğünü bir gün herkes kabul edecek!.. 22 Mart 2024 | 162 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar