Atatürk’ün mektup arkadaşı Amerikalı çocuk!..

Yaklaşan 19 Mayıs  Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla,  Atatürk’ün, Amerikalı mektup arkadaşı Curtis LaFrance’ın ilginç hikayesini kaleme almak istedim.Haberin sahibi...

Yaklaşan 19 Mayıs  Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla,  Atatürk’ün, Amerikalı mektup arkadaşı Curtis LaFrance’ın ilginç hikayesini kaleme almak istedim.

Haberin sahibi, “Hayatın Arenası” kitabının yazarı değerli gazeteci kardeşim Mine Özbek. Her şey yıllar önce Arena’ya gelen bir telefonla başladı.

“Merhaba, Mine Hanım’la mı görüşüyorum?”

“Evet buyurun, benim.”

Masa telefonum çaldığında yerimden kalkmış, ofisten çıkmak üzereydim. Meraktan geri dönüp ahizeyi kaldırdım.  “Amerika’dan arıyorum. Adım Saliha Sulander. Arena’daki haberlerinizi zevkle izliyorum Mine Hanım. Burada bir beyefendiyle tanıştım. Henüz 10 yaşında iken Atatürk’e mektup yazmış. Atatürk de ona cevap vermiş. Mektup hâlâ elinde. Newport’ta yaşıyor. Az önce 85 yaşındaki Curtis LaFrance’ın evindeydim. Çerçeveli mektup, duvarında asılı duruyor…”

★★★

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Uzayıp giden ucuz et kuyruklarına bakarken!.. 15 Mart 2024 | 155 Okunma Esenyurt, Kudüs, Mekke, İslam, Gazze ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı!.. 08 Mart 2024 | 103 Okunma Milli muharip uçağımız KAAN’ın ilk deneme uçuşu ve sonrasındaki yorumlar... 07 Mart 2024 | 1.062 Okunma Tek kişilik en büyük siyasi parti!.. 06 Mart 2024 | 387 Okunma Seçim kumpası!.. 01 Mart 2024 | 135 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar