Atatürk yüzyılın en büyük lideridir!

Sevgili okurlar,Araştırmayı gerçekleştiren Arnold Ludwig Amerikalı bir tıp doktoru, psikiyatrist, akademisyen, tıp fakültesi bölüm başkanlığı yapmış, emekli olduktan sonra da Rhode Island'daki Brown...

Sevgili okurlar,
Araştırmayı gerçekleştiren Arnold Ludwig Amerikalı bir tıp doktoru, psikiyatrist, akademisyen, tıp fakültesi bölüm başkanlığı yapmış, emekli olduktan sonra da Rhode Island'daki Brown Üniversitesi'nde “Emeritus Professor-Onursal Profesör” olarak görevini sürdüren değerli bir hoca. Uzmanlık alanı; insan davranışlarını araştırmak. 18 yıl süren “Liderliğin Doğası” çalışmasında, 1900-2000 yılları arasında yaşayan, 200 farklı ülkeden 1941 lideri araştırmış.
Ludwig bu amaçla “Politik Büyüklük Ölçeği” adını verdiği, puanlamaya dayalı bir ölçek geliştirmiş. Ayrıntılı bilgiye ulaşabildiği Roosevelt'ten Churchill'e, Mao'dan Fidel Castro'ya uzayan listedeki 377 lider arasında en yüksek puanı, büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk almış. Bu çalışma nedeniyle Amerika Atatürk Derneği ödüle layık görmüş ve kendisine ABD Atatürk Derneği'nde yaşam boyu onursal üyelik verilmiş.
Eğitim uzmanı Dr. Berna Bridge ile oğlu Deniz, çakma tarihçi ve karşı devrimci düşünce sefillerinin Atatürk'e iftira ve hakaretlerle saldırdıkları günlerde Prof. Ludwig'i Amerika'daki evinde ziyaret edip, okuyacağınız röportajı gerçekleştirdi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Başarılı bir belediye başkanı olmak çok mu zor?.. 06 Nisan 2024 | 110 Okunma AKP iktidarını nasıl bir süreç bekliyor?... 05 Nisan 2024 | 409 Okunma Seçmenlerin iktidara verdiği mesajlar!.. 04 Nisan 2024 | 327 Okunma Bir Trabzonlu’nun gözünden 17 Mart olayları!.. 23 Mart 2024 | 508 Okunma Atatürk’ün dehasını ve büyüklüğünü bir gün herkes kabul edecek!.. 22 Mart 2024 | 162 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar